Cel mai bine e sa te duci la doctor. S-ar putea sa iti dea un antibiotic. Pentru gat, iti recomand Tantum! E foarte eficient!
Sa te faci bine!
Pai, in primul rand cred ca ar trebui sa te duci la doctor.
Si eu am patit la fel zilele trecute, dar am baut ceai, am luat faringosept si strpsils
Si pe mine m-a durut rau cateva zile(De curand), eu una nu m-am dus la doctor am baut ceaiuri, am luat pastile strepsils si altele pentru gat si in 3-4 zile mi-a trecut.
Daca nu iti trece si te doare mai rau mergi la medicul de familie, posibil sa ai inflamate amigdalele si ai nevoie de un antibiotic.
Ce ai tu se numeste ANGINA. Daca ai si febra, e o angina infectata (atunci va trebui samergi la medic sa-ti scrie antibiotic).
Ce faci, faci bine. Stai in pat, bea ceaiuri, si suge Strepsils (cauta cu anestezic, ii zice Strepsils PLUS - albastru). Daca nu e infectata, ar trebui sa treaca in 2-3 zile.
Eu nu recomand strepsils, am avut ce ai si tu, si doctorii mi-au spus ca strepsilsu` nu e bun de nimic.
O lingurita de miere, de cateva ori pe zi, plus, din ora in ora, gargara cu apa si bicarbonat de sodiu.
2 linguri de bicarbonat de sodiu (linguri nu lingurite) la 500 ml de apa plata (plata, nu de la robinet), si iti va trece, are un gust urat, dar se merita!
Tablete eritromicina e cel mai bun pttr dureri de gat, si eu sunt bolnava, ma doare gatul, am facut si febra si asta am luat eritromicina si paracetamol sinus si ceai de musetel
Vis-a-vis de ce a zis mihaa... nu lua eritromicina saualt antibiotic decat daca e neaparata nevoie. Daca nu ai febra, nu ai de ce sa iei. N-o sa-ti faci decat rau.
Am si febra... am tot luat tablete si am baut si ceaiuri...mna pana acum ar fi trebuit sa-mi treaca cat de cat ca de vineri tot iau tablete mersi mult pentru rasp:*:*
Am fost la doctor ieri...si mi-a dat acolo 3 feluri de tablete... prointre care si eritromicina...acum stau acasa...:*:*:*
va multumesc pentru raspunsuri:*
Pe mine ma durat in gat o saptamana am luat strepsils cate 3 pe zi degeaba m-am dus la farmacie si mia recomandat sandoz penicilina de 1500 la 6 ore aveam infectie in gat si stopa acolo dupa 2 pastile mi-am mai revenit am inceput sa espectorez o infectie de culoare galbena dar beau 2 cani de ceai de musetel pe zi atat
Si pe mine tot de cateva zile ma ustura de nu mai pot oricum poti sa iei Hexoral spray functioneaza cand ma ustura gatu mereu iau d'ala si imi trece
Cica atunci cand te doare gatul sau cand esti racita nu e bine sa bei prea mult ceai deoarece ti se usuca mucoasa care o ai pe peretii gatului
User252426 întreabă: