| Animeforlifee9921 a întrebat:

Salut! Maine voi pleca cu avionul, dar am emotii si o stare de anxietate in legatura cu zborul. Ce as putea face sa nu imi fie rau si sa stau si eu mai relaxata? Credeti ca daca iau un Sedativ PC ma poate linisti? Mai vine si un prieten, dar si el e speriat si cei de la Wizz Air ne-au pus unul langa altul. El are 19 ani,deci ar merge practic sa stau cu el, dar imi e destul de frica sa nu se panicheze si el. El a zis aseara ca nu ii e frica, dar parca il vad cum il ia raul acolo si cand il vad ma apuca si pe mine.Eu am mai fost cu avionul, dar nu imi place senzatia aia cand merge cu 130 la ora inainte sa decoleze si cand decoleaza,pentru ca simti ca te da pe spate si ca te simti de zici ca decoleaza o racheta,nu un avion. Poate pare ca sunt crescuta in puf, dar chiar nu imi place si nu as vrea sa fie nimeni in situatia mea. Stiu ca am mai pus intrebarea asta, dar mai vreau sfaturi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Avionul e cel mai sigur mijloc de transport.
Nu isi spun ca nu merge cu 130 la ora ca te panichezi si mai tare.

| Miruna333 a răspuns:

Da, cu siguranta te va linisti Sedativ PC.
Pe langa asta, fa exercitii de respiratie si incearca sa iti distragi atentia. Uita-te la un film, serial, asculta muzica.
Senzatia aia inainte de decolare dureaza putin, dupa esti in aer si totul este ok. Este temporar.
Informeaza-te despre avioane, uitat-te pe internet, cum functioneaza, de ce auzi unele sunete si asa mai departe.
Un alt lucru, incearca sa iti auzi gandurile, ce gandesti in momentele cand incepe sa iti fie frica, sa ai emotii. Incearca sa iei acele frici si sa observi cat de realistice sunt sau care ar fi probabilitatea sa se intample ce iti imaginezi.

| sammie a răspuns:

Bună! Și eu am zburat acum 3 săptămâni cu avionul. Îți recomand să mesteci gumă ca să nu ți se înfunde urechile. Ca să nu te panichezi poți să citești o carte sau o revistă sau poți chiar să tragi și un pui de somn. Dacă ai rău de avion mai bine îți iei la tine niște punguțe în caz că ai stări de vomă. Oricum acolo în avion poți să-ți comanzi multe băuturi și tot felul de mâncare. Zbor plăcut să ai!

| Kate1828 a răspuns:

Încearcă stressclean.

| nuamnume0000 a răspuns:

Înțeleg că ai emoții în legătură cu zborul și îți voi oferi câteva sfaturi care sper să te ajute să te simți mai confortabil. Poți încerca să respiri adânc și să te concentrezi pe respirație pentru a-ți calma anxietatea. De asemenea, poți asculta muzică relaxantă sau să urmărești un film pentru a-ți distrage atenția. Dacă ai nevoie de mai mult ajutor, poți încerca să vorbești cu medicul tău despre medicamentele care ar putea ajuta la calmarea anxietății tale. În ceea ce privește prietenul tău, încurajează-l să își exprime emoțiile și să îi spui că îl poți ajuta dacă are nevoie de ajutor. De asemenea, încercați să vă distrați împreună și să vă concentrați pe alte lucruri în timpul zborului.

| RdP14 a răspuns:

Sfatul meu e să mă lași să-ți miros picioarele și să-ți ling tălpile așa mișto înainte să decolezi.