| Anomatriv a întrebat:

Salut, mam lăsat de fumat acum o zi, și nu am fumat dar pur și simplu am pufăit, adică trăgeam și dădeam afară, nu trăgeam în piept. Și vreau să știu dacă am pufăit jumătate de an, câte un pachet la 2 zile, e posibil să se înceapă deja cancerul la gură?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Lasa-le din mana daca vrei sa scapi de ele, inclusiv pufaitul.

| Violleta2022 a răspuns:

Si pufaitul este tot fumat fiindca tot in plamani ajunge fumula al, deci nu te-ai lasat deloc de fumat.
Cancerul de declanseaza cand se declanseaza, daca continui s atragi din tigara nu faci decat sa risti mai departe.

| dullcat a răspuns:

Poate vrei sa spui cancer pulmonar? Mergi la medic, nu are nimeni de unde sti exact situatia ta.Ar fi oricum culmea numai dupa 2 ani de fumat sa ajungi la cancer.Asta nu este o incurajare sa continui, atentie.Redu din numarul de tigari fumate pe zi treptat, daca nu te poti lasa deodata.

| Anonimul151 a răspuns:

Și "pufăitul" se consideră tot fumat. Pentru că tu practic nu ai tras în piept nicotina, dar dacă bei apa, sau alt lichid tot îți va rămâne substanță în gura. Deci poți sa consideri ca ai fumat. Pentru că nicotina ajunge în corp.

Și ai "pufăit" un pachet la 2 zile? Asta ar însemna peste 3 pachete/săptămâna nu? Deci se consideră fumat. Nu "pufăit" cum zici tu.

Asta înseamnă că nu te ai lăsat de fumat. Dacă te ai fi lăsat, nu ți ai mai fi cumpărat țigări, cele pe care le aveai deja ori le dădeai la cineva dacă de ex erau 3 pachete, ori dacă erau câteva le aruncai ( poți sa le și arunci dacă vrei sa te lași cu adevărat de fumat ).

Și tu de ce întrebi de "cancer" la gură? Cel mai probabil nu a început nimic. Dar dacă vrei sa fii 100% sigur, poți sa mergi la doctor, și sa îți faci niște analize. Pentru a fii liniștit.

| Ioana06i a răspuns:

Lasă-le de tot, nu sunt bune.
Și eu am "pufăit", până am ajuns să fac Pneumonie.