In primul rand, daca tu esti major si esti persoana de contact a mamei, sunt obligati sa iti dea informatii despre starea ei de sanatate.
Sfatul meu este sa mergi personal la spital si sa ceri sa vorbesti cu medicul care o are in grija, deoarece cu asistentele nu vei rezolva nimic. Unele nici macar nu stiu cum au aterizat pe postul caldut pe care il ocupa, cu atat mai putin vor fi atat de amabile si de constiente de obligatiile lor pentru a-ti da informatii.
Mergi tu acolo, vorbeste cu medicul si lamureste-te cu acesta.Este unicul in masura sa iti dea informatii referitoare la starea de sanatate a mamei tale.
Numai bine!
Poți să reclami la conducerea spitalului. Medicul care o are în grijă, ai dreptul să stai cu el de vorbă să te informeze. Ea este hrănită prin perfuzie. Șansele depind de gradul de afectare al creierului. Sora mea a avut de 2 ori AVC și s-a recuperat în timp.
Trebuie să mergi la spitalul unde e și o poți vizita doar când neurochirurgul va considera că o poți vedea.
Nu exista sa nu ti se permita sa intri in spital.
Spitalul este o institutie publica, iar tu, la fel ca si orice alt cetatean, ai dreptul sa patrunzi in aceasta cladire. Evident ca nu vei merge acolo doar pentru a folosi baia.Se merge cu un scop.
Tu nu mergi pentru a-ti vizita mama, deoarece pentru asta mergi in orarul de vizita.Mergi pentru a discuta cu medicul si lasi asta clar, iar acest lucru nu poate fi interzis de nimeni. Poti spune la poarta ca te-a chemat el pentru a-ti comunica starea de sanatate a mamei si punct.Asta pentru a evita discutii inutile, pentru ca stiu ca munca de lamurire nu functioneaza.Cunosc mediul acesta...
Daca nu, mergi mai departe si adreseaza-te conducerii spitalului si lasa clar faptul ca nu vei ezita sa mergi mai departe daca nu vei fi tinut la curent de catre medicul mamei tale despre situatia acesteia.
La telefon nu iti poate verifica identitatea, si se poate incalca secretul profesional.
Trebuie sa te duci la spital. Nu trebuie sa vorbesti cu medicul neaparat in orele de vizita. In acele ore iti vezi mama. Medicul il poti cauta si la o camera de garda sau intrebi la informatii.