| Innaripatu a întrebat:

Merg la sala de o luna si jumatate si la ultimul antrenament au aparut durerile de genunchi imediat dupa exercitiul pentru picioare.Au trecut 3 zile si tot simt o durere la genunchi dupa ce fac cateva genflexiuni sau merg mai mult.Imi simt cartilajele cum se deplaseaza cand pun mana pe pe genunchi si imi mai si pocnesc destul de tare cand ii indoi.Sa continui antrenamentele cu o greutate mai mica, sa iau o pauza? Este ceva grav? Tin sa precizez ca am 16 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| kiri11 a răspuns:

Pentru mai multa siguranta, ar fi bine sa nu exagerezi cu solicitarea genunchilor. Iti recomand pentru stabilizare, banda magnetica kneeactive. Mie cel putin mi-a ameliorat durerea happy

| kiri11 a răspuns:

Poti incerca si un unguent, eu foloseam si levasan maxx. Momentan nu mai am probleme cu genunchiul, insa nici nu il solicit prea tare. happy in cazul in care durerea nu te lasa, ar fi bine sa vizitezi un doctor pentru detalii mai sigure happy

| albastrel123 a răspuns:

Cel mai bine ar fi să consulți un doctor, el stie cel mai bine ce e de făcut sau daca nu schimba modul de antrenament. Pune greutate mai mica la presa si lucreaza mai mult la bicicleta, genoflexiuni, banda, pentru a-ti intari mușchii de la picioare. Nu sunt expert dar si eu patesc acelasi lucru cand lucrez la picioare. Incearca sa iei o pauza de o saptamana pentru recuperare si apoi revino cu un antrenament mai putin intensiv si atunci cand iti indoi genunchii, incearca sa duci picioarele pe o traiectorie cat mai confortabila!