| carlyy1765 a întrebat:

Salut, mi-a întârziat menstruatia. Acum când mi-a venit, am avut dureri și de menționat ca le am avut o zi întreaga. Eu de obicei nu le am o zi întreaga. Am luat jumătate de no-spa dar nu si-a făcut efectul. Nu știu dacă asa sunt durerile mele normale, deoarece de fiecare data când aveam dureri luam nurofen și îmi treceau. Trebuie sa ma îngrijorez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In principiu, ciclul menstrual nu doare deloc, dar sunt cazuri cand acesta poate debuta cu dureri de burta sau chiar crampe, care s epot ameliora pe parcurs sau dispare.

Ceea ce ai avut luna asta este posibil sa nu mai fie la fel luna urmatoare, de aceea nu trebuie sa te ingrijorezi de la atata lucru, decat daca ai avut sex si atunci poti fii insarcinata sau poti avea un BTS.

| dullcat a răspuns:

Buna.Crampele pot fi inrautatite foarte mult de factori externi.In cazul meu e vorba de bauturi acidulate sau mers desculta cateva minute pe suprafete reci.Ar fi trebuit sa iei pastila intreaga, nu doar jumate. Ceaiuri bei? Cel din frunze de zmeur, musetel etc. te-ar putea ajuta. Durerile groaznice care te tin legata de pat, cu tremur, frisoane etc. pot insemna o afectiune precum endometrioza sau altele. Tine evidenta lor si mergi la medic daca patesti asa lunar.Mai adaug ca medicamentele acestea pentru durere trebuie schimbate la un moment dat fiindca organismul se obisnuieste si nu isi mai fac efectul.

Citeste aici: https://www.doc.ro/......-le-tratam

| MariaJust a răspuns:

Întârzierea menstruației și durerile în timpul menstruației pot fi cauzate de mai multe motive, iar în cele mai multe ele sunt normale si trec.

Cu toate acestea, în cazul în care observi schimbări semnificative în ciclul menstrual și experimentezi dureri severe și persistente, este recomandat să consulți un medic ginecolog pentru o evaluare și un sfat medical adecvat.

Daca no-spa nu a avut efect, incearca sa pui o perna calduta (alea de se umple cu apa si incalzesc la microunde) pe burtica. Pentru mine functioneaza mai bine decat orice pastile as lua happy