Cu drag!
Avand in vedere ca ai slabit, dupa cum am mai spus, acesta poate fi motivul pentru care valorile HDL sa fie atat de scazute momentan.
Nu sunt nutritionist, dar si faptul ca ai avut o dieta dezechilibrata, ar putea fi o cauza.Nu e nimic rau in a avea mici placeri nevinovate, ca de exemplu o felie de tort, o inghetata, dar aceste lucruri ar trebui compensate in alimentatie.
Ar trebui sa incerci sa ai o dieta cat mai diversificata si completa.
Cat despre miscare, in mod cert sportul este foarte benefic pentru sanatate, dar tu slabesti pentru ca ai avut o alimentatie saraca in calorii si nutrienti. Daca nu vrei sa mai slabesti, dar faci sport, ar trebui sa consumi tot atatea calorii cate arzi.Si daca vrei sa mai slabesti, dar doar cate putin, atunci ar trebui sa te bazezi pe un deficit mic, poate unul de -200kcal, maxim -400kcal.
Indiferent daca vei avea posibilitatea de a apela la un medic si la un nutritionist (ceea ce recomand), sau nu, ar trebui sa ai in vedere sa iti aduci organismul la un echilibru.Cu cat mai repede, cu atat mai bine, deoarece riscurile de a dezvolta anumite afectiuni, sau chiar un dezechilibru cu efect domino, sunt mai mari cu cat lasi timpul sa treaca mai mult.
Nu suntem medici, medicul tau de familie citeste analizele si i ti spune el, mergi la el si vei afla.
Intrebarea era pentru cei ce cunosc, nu pentru astia ce scriu ca " nu suntem medici"
Depinde mult ce a insemnat acest regim pentru tine si ce intelegi tu prin "mancare sanatoasa".
Multi oameni considera ca mancarea sanatoasa este reprezentata de alimentele fara grasimi, ceea ce este total fals.Desigur, aici nu ma refer la snitele cu cartofi prajiti (cu toate ca nici meniul asta nu este atat de nociv daca este consumat doar din cand in cand), ci la alimentele ce contin in mod natural grasimi nesaturate, atat grasimi mononesaturate, cat si grasimi polinesaturate.
Lipsa grasimilor bune din alimentatie duce la lipsa colesterolului bun in sange si anume colesterolul HDL.In realitate, procesul este mult mai complex decat pare, dar concluzia, inclusiv in urma studiilor, este aceasta.
In cazul tau, daca ai consumat alimente sarace in grasimi nesaturate, sau a existat un dezechilibru in aportul nutrientilor, atunci aceasta ar putea fi o cauza.In plus, daca regimul a condus la scaderea in greutate, aceasta din nou poate fi o cauza a scaderii temporare a colesterolului HDL.
Alte cauze ar putea fi:
-fumatul;
-diabetul de tip 2;
-mutatii ale genei ABCA1.
Mersi pentru raspuns, am evitat aproape orice in astea 3 luni am mancat mai mult terci de ovaz cu seminte de in, legume fructe dar din cand in cand mai mancam si cate un crenvursti..paine alba o felie de tort, dar in mare parte mi-am dus dieta in ovaz si fructe legume..de asta am si slabit aproape 13 kg si faceam multa miscare pe zi...1 ora mers alert pe zi.
Acum insa nu stiu ce sa fac, trebuie sa incep sa mai mananc cat de cat..si sa mai reduc din miscare ..ca slabesc prea tare si nu ma simt nici ok asa...
Nu fumez si nu am diabet..mutatii nici atat.
Cu drag!
Avand in vedere ca ai slabit, dupa cum am mai spus, acesta poate fi motivul pentru care valorile HDL sa fie atat de scazute momentan.
Nu sunt nutritionist, dar si faptul ca ai avut o dieta dezechilibrata, ar putea fi o cauza.Nu e nimic rau in a avea mici placeri nevinovate, ca de exemplu o felie de tort, o inghetata, dar aceste lucruri ar trebui compensate in alimentatie.
Ar trebui sa incerci sa ai o dieta cat mai diversificata si completa.
Cat despre miscare, in mod cert sportul este foarte benefic pentru sanatate, dar tu slabesti pentru ca ai avut o alimentatie saraca in calorii si nutrienti. Daca nu vrei sa mai slabesti, dar faci sport, ar trebui sa consumi tot atatea calorii cate arzi.Si daca vrei sa mai slabesti, dar doar cate putin, atunci ar trebui sa te bazezi pe un deficit mic, poate unul de -200kcal, maxim -400kcal.
Indiferent daca vei avea posibilitatea de a apela la un medic si la un nutritionist (ceea ce recomand), sau nu, ar trebui sa ai in vedere sa iti aduci organismul la un echilibru.Cu cat mai repede, cu atat mai bine, deoarece riscurile de a dezvolta anumite afectiuni, sau chiar un dezechilibru cu efect domino, sunt mai mari cu cat lasi timpul sa treaca mai mult.