| ClaudiuNick a întrebat:

Mi-am fracturat clavicula in timp ce am cazut cu bicicleta...fractură cu deplasare. Medicul mi-a recomandat doua variante: sa stau cu bratul imobilizat pana isi revine sau sa ma operez. Legat de operație...cum decurge? Doar te anesteziaza in zona respectiva sau te adoarme? In cazul in care se fixeaza o tija, aceasta se mai scoate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Coca_Marian_1984 a răspuns:

Salut,dupa experientele unui prieten al meu care a avut accident auto,depinde cat e de spart osul,la tine e vorba de clavicula,daca e stramba dupa ruptura,nu se reface daca ramai cu imobilizarea,ci va trebui operat,daca e nevoie de ranforsare cu ceva metal,depinde de tipul de ranforsare, intern sau extern, adica prin os (si va ramane definitiv in os), sau atasat de os (care mai tarziu va fi inlaturat tot chirurgical), dar ce si cum, se va decide dupa inspectarea radiografiei de catre medicul chirurg la care va trebui sa mergi sa te consulte. Sanatate maxima!

| Anonymus52 a răspuns:

Bună. De obicei iti face anestezie locala, iar în legătură cu tija, se scoate dupa o jumătate de an sau un an.