Și eu mi-am luxat odată mâna. Așa se protejează. E foarte important să-ți miști mâna în primele zile, căci dacă nu reușești să o îndoi ca înainte de accident atunci nu-ți vei putea mișca mâna decât cât ai exersat.
Nu știu cât s-a înțeles din ce am scris mai sus, îți zic altcumva :
Am făcut exerciții cu mâna, dar mai mult de îndreptare (să o țin întinsă, nu să o trag spre umăr). După câteva zile mi-am dat seama că mâna stângă nu o pot apropia de umăr așa de mult (diferență vizibilă față de mâna dreaptă). Cu greu mi-am revenit.
Încearcă să faci acele „exerciții" în vană, în apă cât mai caldă.
E important să nu forțezi mâna, ai răbdare.
Si eu am avut mana rupta, la incheietura. Eu am stat 4 saptamani cu ea in ghips, iar cand mi l-a scos, doctorul mi-a invartit mana in toate directiile ca sa o dezmorteasca. M-a durut ingrozitor si nu mai voiam sa mi-o misc, dar am inceput incet-incet, dar problema era ca nu o puteam indoi deloc. Dupa vreo doua saptamani mana mea a fost ca noua, deoarece in fiecare zi o miscam si faceam exercitii de rotire si alte chestii si acum nu mai am nimic.
Dacă a trecut doar 1 zi eu zic că e normal și că trebuie să mai aștepți cel puțin 4-5 zile.
Nu... pana isi revine incheietura complet o sa fie foarte greu... menajeaz-o si ai grija, nu ridica nimic cu ea.