Stai linistit! limita maxima este de 120. conteaza mult si ce ai mancat cu o zi inainte, pentru ca zaharurile se elimina mai greu din organism, plus ca si starile de nervi cresc glicemia! pentru linistea ta poti sa mai refaci analizele, dar esti ok! mai ales ca in urma cu 3 ani limita maxima era 140, dar intre timp au schimbat limita la nivel mondial, ca doar si industria farmaceutica trebuie sa se dezvolte si sa apara peste noapte sute de mii de diabetici care depind de medicatie toata viata, nu? ....nu te speria, esti ok
Cu o zi inainte de analize am mancat jumatate de ciocalata alba mananc des dulciuri, chestia este ca imi trebuia glicemia ca sa fac de garda in spital, da ma descurc eu
Oho...pai atunci ce te mai miri? :p esti in grafic, stai calm! si mai lasa dulciurile alea ca nu sunt bune :p multa sanatate iti doresc si merci pentru funda
Multumesc la fel
Bună.
Mai scoate din alimentație dulciurile.
Valorile normale sunt între 80 și 120!
Pa, pa.
Eşti la limita maximă! Dar nu te speria, glicemia variază foarte mult în cursul unei zile.Dar obligatoriu mergi zilnic o săptămână la farmacii şi se face testul gratuit.
Glicemia se normalizeaza la 8-10 ore dupa ultima masa. Daca ai mancat ceva dulce, foarte dulce (baclava, etc), chiar dupa vreo 15-17 ore se normalizeaza glicemia. Zaharurile se elimina un pic mai greu, iar o stare de anxietate iti poate ridica un pic glicemia. Daca doresti, mergi la farmacie si fa-ti un test de glicemie: 2, 5 lei si vei vedea ca este normala:80-100.
Nu e bine, e un pic mai cam mare, desi unii medici si carti sustin ca pragul maxim este 120. Oricum valorile normale pe nemancate nu ar trebui sa depaseasta 110.
iti recomand sa repeti analizele peste o sapt, timp in care sa nu faci abuzuri de dulce. O alta recomandare ar fi sa iti faci perioadic astfel de analize de glicemie (cam odata la 3 luni)
Bună!
Încearcă să renunţi definitiv la dulciuri, scoate-le din alimentaţie.
Valorile normale sunt între 60-110 maxim.
Dacă vorbim de o valoare între 110-140-180,este hiperglicemie, dacă vorbim de o valoare cuprinsă între 60-30 este hipoglicemie, poţi face şi comă hipoglicemică!
Te pup!
Eu ma gandesc ca poate e din cauza ca mi-au fost luate analizele pe la 11 si eram foarte nervos ca se tot impingea lumea sa intre mai repede.