Mănâncă 6 sarmale la fiecare masa și încearcă sa le aliniezi în stomac
Glumesc. Ca sa se vadă "sărmăluțele" trebuie sa îți mărești mușchii abdominali cu ajutorul abdomene lor, abdomene pe plan înclinat, cu un disc de haltera pe piept, aparate de fitness speciale pentru abdominali, etc. Totodată trebuie sa reduci stratul adipos, iar asta o poți face prin orișice sport cu condiția sa consumi mai multe calorii decât mănânci. Poți incerca: alergări, înot, ciclism, etc.
Bineînțeles trebuie sa ai grija la ceea ce mănânci, evita grăsimile și excesul de carbohidrați, iar numarul de calorii al alimentelor trebuie sa fie calculat - găsești aplicații care fac asta.
Te mai ajuta sauna, îmbrăcămintea groasă la alergări și orice te face sa transpiri abundent. Bineînțeles trebuie sa te hidratezi corespunzător și sa ai grija la nivelul de săruri din organism.
Nu este deloc simplu, mai ales după 30 de ani, dar oricum : Succes!
Mulțumesc tare mult de ajutor, în sfârșit sfaturi cât de cât folositoare. Alții mi-au recomandat sa incerc ceva aplicații dar nu sunt bune de nimic.
Inca o dată îți mulțumesc, îți mulțumesc
Trebuia sa pui ghilimelele la minunata nu la burtică, că in ghilimele burta este minunată.
Da, dar ai înțeles sensul? Banuiesc
Poti sa faci 20 de ani de antrenamente cu 10 antrenori, daca nu scazi sub 12% grasime nu se vad patratelele.
Deficit caloric mic moderat sau mare la alegerea ta, daca nu te grabesti e mai sanatos sa o faci incet, dar va dura ceva. In fitness 80% e nutritie 20% sport, deci axeaza-te pe nutritie, incearca sa mananci sanatos, fara zahar adaugat(pe ambalaj sa scrie glucide:0, sau maxim 1gram la 100gr) proteina din oua lapte branza carne, alune masline, si multe legume. Mie cea mai eficienta metoda mi se pare dieta keto, unde se reduc glucidele si carbo la 50-100grame, si corpul incepe sa functioneze preponderent pe corpi cetonici, nu pe glucide. Corpii cetonici sunt grasime descompusa. Poti cauta pe google si Youtube informatii despre keto. Bafta.
Nici pe departe. Am slabit de la 71.5(21.5%grasime) la 67.3kg, asta a fost inainte de craciun, acum am aproximativ 68.5, grasime aprox 20%. Am un cantar cu toate functiile, evident ca nu e super precis, dar imi fac treaba cu el.
Eu mai trebuie sa dau jos 6-7% din grasimea actuala, dar nu o fac pentru patratele ci pentru un corp mai sanatos.