E ok, încearcă să ai mese puține și slabe caloric, iar daca vrei sa ai rezultate cat mai vizibile îți recomand alergările sau exercițiile cardio sau siropul Biomed4 care este destinat persoanelor care vor sa scadă în greutate.
Conteaza ce ai mancat in timpul zilei, daca ti-ai depasit sau nu numarul de calorii permis. Intr-o dieta, nu ar trebui sa depasesti doua felii de paine pe zi, asa ca le poti manca (prajite sau nu, nu conteaza, ca doar nu ai diaree) daca nu ai mai mancat deloc paine in ziua respectiva.
Ora este orientativa. Ideea este sa nu mananc nimic o buna perioada de timp. Dar nimic! Nici macar un bob de zahar.
Procesul se numeste Intermittent fasting.
4 ore inainte de culcare nu mananci
8 ore somn
4 ore dupa ce te trezesti nu mananci
Ei bine in astea 16 ore, daca nu mananci nimic, corpul tau trece de la depozitat de grasime, la ars.
Imediat ce ai mancat ceva, iti creste insulina si treci din nou la faza de depozitare a grasimii.
Eu iti recomand ca in fereastra de 8 ore in care ai voie sa mananci, sa mananci ce mancare gatita vrei. (deci fara fastfood, chipsuri, dulciuri etc.) De remarcat este faptul ca painea, cartofii, orezul trebuie mancate cu moderatie pentru ca au multi carbohidrati.
Mananca multa carne de pui/curcan/vita si pune-ti mai putina garnitura.
P.s. E ok iaurt+paine, atata timp cat te saturi din iaurt si nu din paine.
Bafta!
Nu e nici o treaba cu nu manca dupa ora 6. Daca vrei sa slabesti trebuie sa fii in deficit caloric si sa mananci putini carbohidrati, deci mananca mancaruri care au putine calorii/carbohidrati. Poti sa mananci si toata ziua atat timp cat esti in deficit caloric.
Nu conteaza ora la care mananci, conteaza cat mananci. Sunt multe cure de slabit de urmat, da in principiu toti suntem diferiti daca o "reteta" de slabit functioneaza la cineva nu inseamna ca o sa faca minuni si la tine.
Sportul DA conteaza, dar daca alergi sa zicem 30 de minute pe zi, in reprize de cate 10 minute la interval de cate ore vrei tu, te ajuta mai mult ca suficient la slabit.
Daca faci prea mult sport, o sa arzi mai multe calorii da mai mult ca sigur nu te vei putea abtine sa nu inlocuiesti caloriile arse ---> concluzia o sa pui mai multe kg pe tine
Si eu am tinut cura de slabire, da urmam principiile sa mananc mult cantitativ, da foarte slab in calorii,
Gustarile astea nu cred ca sunt prea solicitante pentru sistemul digestiv. Doar ca ouale nu prea se recomanda seara, treaba cu colesterolul.
Mi se pare mult doua oua fierte, mananca numai unu si este bine cu o felie de paine si o rosie si a doua varianta este bună.
Poti sa mananci asa cu 2-3 ore inainte de culcare.
Trebuie ceva efort fizic altfel nu prea da rezultate, plimbat cu bicicleta, alergat.
Salut Filip.
Nu exista nici cea mai mica problema in ceea ce priveste mancatul seara si luarea in greutate.
Totul este despre numarul de calorii https://www.uncorpsanatos.ro/......em-nevoie/
Daca ai mancat mese si gustari bogate caloric in acea zi, evita masa de seara. Daca nu, mananca-o, altfel corpul tau la urmatoarea masa isi va face stocuri ca din cauza mesei lipsa.
Ceea ce alegi tu sa mananci seara este perfect, atat din punct de vedere caloric cat si nutritional.
Mancatul tarziu, adica aproape de orele de somn, iti poate afecta somnul, digestia si implicit starea ta in timpul somnului. Genul acela de alimente si combinatiile dintre ele ar trebui sa se digere in 1-2h, dupa te poti pune la somn.
Nu prea e ok. Ideea e sa nu mai mananci dupa 6 nimic. De ce nu incerci sa bei apa sau ceai cand ti se face foame? Sa stii ca ajuta mult si iti mai potoleste foamea.
Doar albusul fara galbenus si fara paine, mai bine fa-ti o salata in loc de paine, salata de dieta, doar o salata taiata cu putina zeama de lamaie sau putin otet ce ai in casa.