| dianamaria15 a întrebat:

Salut, mi-am rupt frenul labial inferior. Se poate vindeca? Pot face infecție? ( mă doare extrem de tare de 2 zile )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Adesea, bucata de tesut care leaga buza superioara de gingia superioara este rupta. Acest țesut se numește frenul labial superior. Simptomul principal este scurgerea unor cantități mici de sânge. Această tăietură se vindecă întotdeauna perfect fără suturi.
Asta spune google, eu as sugera o trimitere la stomatologie sau orl, iti mai scurge sange?

| Violleta2022 a răspuns:

"Frenul labial inferior este o structură anatomică situată în partea inferioară a gurii umane. Este un mic pliu de țesut care conectează buza inferioară cu gingia de sub ea.
Acest fren, numit și frenul buzei inferioare, poate varia în dimensiune și formă de la o persoană la alta.
Uneori, frenul labial inferior poate fi foarte pronunțat și poate determina probleme, cum ar fi dificultatea în vorbire sau în alimentație, iar în aceste cazuri, poate fi necesară intervenția medicală, cum ar fi o intervenție chirurgicală de tăiere a frenului (frenectomie)."

| Yaesmin a răspuns:

Spală-te mai rar pe dinți!