| Raul199612 a întrebat:

Multi mi-au zis ca coca cola nu e buna, insa eu beau o stical de jumate la scoala si 2 doze acasa, asta vara beiam cate o sticla de 2 litri pe zi. Este rau? si daca este rau cum as putea sa ma las de cola, am incercat odata si mi-a venit foarte greu...happyFunda+vot

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lexi888 a răspuns:

Coca cola nu este pentru copii.Trebuie sa ai minim 18ani ca sa bei e ca berea.Are cofeina si nici Pepsi nu e bun ca e Tot cola.Tu ți-a creat o dependentă de acest produs care te agita, te face sa devii agresiv daca nu iti da maicata bani sati iei.Mai bine i-ai asculta pe cei care ți-au zis ca nu e bine sa bei.Ei au dreptate.1 litru pe săptămana e foarte mult.Ce faci tu o sa te bage in spital.Tu nu ai auzit ca sucurile acidulate strica Dinți? O sa rămâi fără Dinți.Lasate e ca un dor.g.Defapt este.Sti ce se intampla cu carnea daca pui cola pe ea.Cola mananca carnea, o dizolva.Ia gândește-te ce face cu stomacul tau.Nu mai bea asa ceva.Ai citit ce se pune in ea? Pe ethicheta.Mai bine du-te la magazin cumpara portocale si fa-ti suc.Ala e natural.Coca cola si nu doar ea ci toate sucurile strica creierul...adica il slăbește.slabeste capacitatea de a reacționăm in anumite situații, capacitatea de a gândi, capacitatea de a memora ceva, uiti un lucru foarte rapid.Nu mai bea asa ceva. Dupa ce faci 18 ani poti bea.Dar cu limita.Du-te si vorbește serios cu mama ta si Ajungeți la o înțelegere.Cumpara doar fructe ...Mere,portocale,mandarine,banane,etc. E spre binele tău. Lăsate urgent. Daca continui in acelasi fel te bagi singur in spital sau mai rau.Doamne Ferește.Bafta cu sucurile naturale.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

O sa ai probleme cu burta si/sau ficatul pentru ca are multi coloranti si acidul dauneaza la burta.

| Criiss16 a răspuns:

Buna! Si eu acum 2 ani beam destul de mult Coca Cola, dar apoi orice bautura gazoasa ma facea sa ma simt destul de rau. Te poti lasa de baut Coca Cola, eu nu mai beau chiar deloc, si inainte nu beam altceva. Bea apa, sau un suc natural, inlocuieste-o cu alta bautura ce-ti place. Evita sa ai Coca Cola acasa. Sper sa poti sa nu mai consumi, sau macar sa reduci! (:

suntserios
| suntserios a răspuns:

De lasat e ca un drog, trebuie sa ai vointa. Tu crezi ca toate rahaturile alea sunt bune? Eu ma mir cum de te lasa parintii sa bei atat.

Iti distrugi ficatul, stomacul si sa nu mai zic de dantura

| Alcyon a răspuns:

Iti vine greu sa renunti, deoarece Coca Cola contine o substanta ce da dependenta. E rau pentru sanatatea ta. Uita-te sa vezi cate E-uri contine. Alea-s foarte periculoase, pentru ca iti pot afecta sanatatea. O sa-ti distrugi ficatul si nu numai. In afara de asta, acidul acela, nu face bine la stomac. O s-ajungi sa suferi de balonare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
In primele 10 minute: 10 linguri de zahar iti invadeaza sistemul ( 100% din necesarul zilnic recomandat). Nu vomiti din cauza atacului de zahar deoarece acidul fosforic lupta cu nivelul acestuia, pentru a te simti normal. Dupa 40 minute:absorbtia cofeinei este completa. Pupilele ti se dilata, presiunea sangelui creste, iar ca raspuns ficatul trimite si mai mult zahar in sange. Receptorii adenozinei din creier sunt blocati, pentru a preveni somnolenta.

>60 minute: acidul fosforic aduna in intestinul gros tot cxalciul, magneziul si zincul pe care le gaseste, pentru a mari metabolismul. Dozele mari de zahar si indulcitorii artificiali duc la eliminarea calciului, prin urinare. Asadar, organismul este lipsit de un element pretios si necesar.

>60 minute: intra in joc proprietatile diuretice ale cofeinei. Simti nevoia deasa de e te duce la toaleta. In aceasta faza, vei pierde in mod sigur calciul, magneziul si zincul, necesare oaselor, precum si sodiul, electrolitii si apa. Dupa cum vezi, nu este prea bine pentru organism.

60 minute: pe masura ce lucrurile se linistesc, vei suferi o criza de zahar. Poti deveni iritabil si /sau apatic. Tot acum, vei fi aliminat prin urina, toata apa ce se gasea in Cola, dar nu inainte de a o fi imbogatit cu substante foarte necesare corpului tau, si pe care acesta le-ar fi utilizat pentru hidratare sau pentru intarirea si refacerea oaselor si a dintilor.

Ei, mai bea cineva Cola?

Retineti ca nu Cola este efectiv dusmanul, ci anumite substante din ea, un mix de cantitati mari de zahar, cofeina si acid fosforic. Substante ce se regasesc in aproape orice suc si bautura racoritoare.
Sursa: Coca Cola - sanatoasa sau nu? - Sanatate http://forum.7p.ro/......au-nu.aspx
Sper ca vei invata ceva de aici.
Te pup!

| myrko a răspuns:

Orice comsumam in exces ne dauneaza si eu consumam la fel ca tine pana mi-a fost rau si am incetat sa mai beau nu e ca nu mai beau deloc dar foarte rar si de pofta cate o doza cand si cand e greu sa te lasi dar e spre binele tau important e sa ai ambitiewinking

| Raul199612 explică:

Baieti si fete, Eu de maine nu o sa mai beauhappy, uitat cum a zis suntserios mai jos ca se mira cum de ma lasa parintii mei sa beau atat de multa colahappy
Pai eu la scoala imi iau o sticla de jumate de cola, si cand vin parintii mei mama/tata im iaduce 2 doze de suc... cola lighthappy

| Tequilllla a răspuns:

Nu mai cumperi cum am facut eu dar nu te lasi mai bei la o petrecere, club...
Nu mai cumpara cumpara altele... Ce sa zic. happy

| Matei_Catalin_Andrei_1997 a răspuns:

1. Aport mare de calorii - Atunci cand tin o dieta, oamenii tind sa ia in calcul doar alimentele pe care le consuma, uitand de numarul caloriilor „la pahar", un numar deloc de neglijat. O doza de 330 ml de suc are aproximativ 150 de calorii si insumeaza cam 5 lingurite de zahar, ceea ce inseamna foarte mult, daca stam sa ne gandim ca multi oameni au inceput sa consume zilnic astfel de bauturi.

2. Oase mai fragile - Cantitatea mare de fosfor care se gaseste in majoritatea sucurilor contribuie la distrugerea masei osoase si ingreuneaza absorbtia calciului. Rezultatul - oase mai fragile si un risc dovedit de a face osteoporoza dupa varsta de 50 de ani.

3. Diabet - Cred ca nu trebuie sa-ti spun prea multe la acest capitol. Cu siguranta stii deja ca un consum mare de sucuri dulci creste nivelul insulinei si odata cu el si sansele de a face diabet zaharat. Nu uita niciodata ca pentru a neutraliza un pahar de suc, corpul nostru are nevoie de peste 20 de pahare de apa plata! Crezi ca bei destula?

4. Probleme hepatice - Zaharurile din sucuri nu sunt absorbite de organism ca zaharurile obisnuite. Ele sunt procesate prin intermediul ficatului si, de cele mai multe ori, zaharul este transformat direct in grasime.

5. Cancer - Inca nu exista dovezi concrete, dar cercetatorii cred ca sucurile carbogazoase au o legatura directa cu cancerul de esofag.

6. Dinti cariati - Acidul fosforic si zaharul din sucuri iti ataca smaltul dintilor si maresc riscul aparitiei cariilor, cu peste 60% fata de o persoana care nu consuma astfel de bauturi.

7. Deshidratare - Atat cafeina, cat si zaharul duc la deshidratare. Dupa cum spuneam si mai sus, pentru a neutraliza un pahar de suc si a rehidrata organismul este nevoie sa bei foarte multa apa. Majoritatea oamenilor nu fac asta insa, iar urmarile deshidratarii se vad direct pe piele - de la pielea uscata, pana la cea imbatranita prematur, cearcane etc.

8. Celulita - Zaharul din sucuri se va „depune" direct pe fundul si coapsele tale sub forma de celulita, indiferent cat de slaba esti!

9. Dureri de cap, privire incetosata, afectiuni ale nervilor periferici - Nu vreau sa te inspaimant, dar trebuie sa stii ca varianta dietetica a sucurilor dulci nu este nici ea prea sanatoasa, deoarece contine aspartam. Aspartamul este facut la randu-i din formaldehide si mentol, si este unul dintre cei mai controversati aditivi alimentari, despre care se spune ca poate provoca multe probleme la nivelul sistemului nervos.

10. Dependenta de zahar - Exista sau nu dependenta de sucuri? Se pare ca dependenta exista, insa este vorba de zaharul din sucuri si nu de sucurile propriu-zise. Si cum cafeina stimuleaza pofta organismului de mai mult zahar, s-ar putea sa te trezesti intr-o buna zi cu insomnii, oboseala, dureri de cap si stari nervoase, fara sa-ti dai seama ca ai devenit dependenta de zaharul din sucuri.

11. Obezitate - Consumul regulat de sucuri carbogazoase poate duce la obezitate. Ma vei intreba, poate, ce inseamna regulat? Ei bine, daca ai ajuns sa consumi de mai mult de 3 ori pe saptamana sucuri carbogazoase, inseamna ca deja te inscrii in aceasta categorie.

Exista multe variante alternative! - De la sucurile naturale facute in casa si pana la ceaiurile fara zahar, aditivi si coloranti din comert, oferta de bauturi sanatoase este destul de variata. Tot ce trebuie sa faci este sa citesti cu atentie si rabdare eticheta ambalajelor si sa te asiguri ca bautura pe care o cumperi este cat mai naturala cu putinta. Daca in primele trei ingrediente apare zaharul, atunci renunta la bautura respectiva!
Poate ca dupa ce ai citit tot ce se poate intampla din cauza sucurilor o sa te lasi daca tii la sanatatea ta.

| info9993 a răspuns:

Iata ce se intimpla in organismul tau dupa ce bei cola: http://infopages.md/ce-se-intimpla-in-corpul-tau-daca-bei-cola/