| costinvlad a întrebat:

Nu dorm noaptea de ceva vreme și m-am sculat acum ceva minute(Joi, ora 23:11). Acuma vine vineri. Este ceva rău? Dacă dorm ziua de la 3 sau 4 pana la 12 noaptea?
Eu cam stau pe telefon.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ceasul tau biologic este cam dat peste cap. Nu mai dormi dupa-amiaza si incearca sa te culci seara pe la 21, 30-22, 00. Si mai usor cu statul pe telefon.

| Violleta2022 a răspuns:

Este foarte rau, ca-ti privezi creierul de 2 hormoni care nu se mai produc, serotonina si melatonina, ajungand in timp la depresii, durerid e cap, ameteli, stari de voma, paranoia, schizofrenie samd.
Cei doi hormoni vitali bunei functionari a creierului, se produc nuami cand dormi si numai intre 10 si 2 noaptea.
neproducandu-se pentru o perioada de cateva luni, duce la dezechilibre chimice in creir si ulterior la probleme neurologice.
Dormirtul in timpul zilei trebuie sa inceteze, ca sa poti sa dormi in timpul noptii.

| costinvlad explică (pentru Violleta2022):

Altfel nu se pot produce? Pai ce diferența este între a dormi în SUA noaptea sau ziua în România? Ce acționează asupra noastră? Intunericul? Ce?

| Violleta2022 a răspuns (pentru costinvlad):

Nu, altfel nu se pot produce, decat atunci cand dormim intre 10 si 2 noaptea.
In ce priveste continentul, fiecare are un ceas bilogic, care se ajusteaza in functie de orele continentului, de ritualul zilnic samd.
Nu ai tu de ce sa-ti faci probleme cand doarme ala de pe continetul American sau Australian, si cum isi ajusteaza ceasul lui bilogic timpul si somnul.
Tu trebuie sa fii constient de ora de noapte a Europei, sau acolo unde traiesti tu, doar aia conteaza.

| JustMeDeea2019 a răspuns:

Eu de fel dacă dorm ziua, noaptea dorm că naiba laughing Sfatul meu ar fi să nu mai dormi ziua pentru că de asta nu te poți odihni noaptea cum trebuie (părerea mea)

| costinvlad explică (pentru JustMeDeea2019):

Aha mersi. Dar dacă încerc sa ma culc la 8 seara sa ma trezesc la 4 dimineața?

| uchihasasuke09 a răspuns:

Incearca sa te culci la 21-21:30 si sa te trezesti pe la 6-6:30.Cel mai bun somn este intre orele 22:00-2:00 deoarece atunci ii perioda naturala de relaxare a corpului si se secreta melatonina natural.Si eu am problema ca dormitul ziua si noaptea si ma simt foarte rau.Dorm 2-3 ore dupa ce vin de la scoala si de la 2-3 noaptea pana la 6:45-7 si ma simt rau.Acuma ca vine weekendul de vineri vreau sa ma culc devreme.Toata vacanta de iarna si intersemestriala am dormit ca tine sau mai rau de la 3-6 la 12-2.In timp te poate afecta rau pentru ca somnul de zi nu e ca cel de noapte.Si incearca sa dormi 7 ore jumate sau 9(daca ai intre peste 15) deoarece somnul este in cicluri de 1h jumate.Citeste pe net despre ciclurile somnului si uitate cate ore iti trebuie in functie de varsta.

| AnastasiaK a răspuns (pentru uchihasasuke09):

"Cel mai bun somn este intre orele 22:00-2:00 deoarece atunci ii perioda naturala de relaxare a corpului si se secreta melatonina natural"

Melatonina se secreta la intuneric...nu stie organismul tau ce ora e. Daca iti asiguri conditii de somn, somnul de zi e EXACT ca cel de noapte.

| uchihasasuke09 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Interesant e ca eu nu prea pot dormi dupa ora 1 bine.Si daca ma culcam ziua nu dormeam intotdeauna bine si cand ma culcam la 3-4 si ma trezeam la 12-13 tot obosit eram.Ma refeream ca una ii sa fie lumina naturala afara si astfel sa fie intuneric la intuneric de secreta mult mai bine. Daca ii exact ca cel de noapte de ce majoritatea lucreaza ziua si de ce daca lucrezi 12 ore ziua ai 24 pauza iar dupa o 12 ore noaptea ai 48 de ore pauza?

| AnastasiaK a răspuns (pentru uchihasasuke09):

"Interesant e ca eu nu prea pot dormi dupa ora 1 bine" pentru ca esti obisnuit cu un anumit program de somn. Eu rareori adorm inainte de 1. Adu un om din Australia aici si o sa-i fie greu sa doarma noaptea bine o perioada.

"Ma refeream ca una ii sa fie lumina naturala afara si astfel sa fie intuneric la intuneric de secreta mult mai bine. "

Pai tu ce intelegi prin conditii de somn? Dormi intr-o camera intunecata!

"Daca ii exact ca cel de noapte de ce majoritatea lucreaza ziua"

Pentru ca nu dintotdeauna au existat metode de iluminare eficiente. Multe activitati necesita lumina pentru a fi realizate si, surpriza, avem lumina soarelui gratuita. Crezi ca ar fi o idee buna sa punem oamenii sa lucreze la lanterna doar ca sa-ti dovedim tie ca se poate dormi si ziua?

Pe de alta parte avem tari precum Suedia, unde in functie de perioada anului poti sa n-ai mai mult de 4-5h de lumina/intuneric intr-o zi. Si totusi, uite ca țara inca functioneaza.

| costinvlad explică (pentru AnastasiaK):

Dar nu putem lucra fără lumina? Ca doar am putea avea puteri de vedere suprasenzoriala.

| AnastasiaK a răspuns (pentru costinvlad):

In primul rand, fara lumina ti s-ar face somn...de cate ori s-a repetat pana acum ca melatonina (care da si starea de somn) se produce la intuneric?

| Mohican a răspuns:

Salut,

Nu este recomandat sa ai acest stil de somn insa nu inseamna neaparat ca este rau.

Depinde de fiecare cum isi imparte timpul pentru diverse activitati, astfel daca ai multe de facut pe noapte, normal ca ziua trebuie sa te odihnesti.