| Liviuliu a întrebat:

O fata ma acuza ca eu as fi vinovat pentru ca are herpes pe gura dupa ce am baut din bidonul ei.

Intrebarile mele sunt :
1. I-am transmis eu virusul,atata timp cat eu nu am absolut nimic pe buze (si nici nu imi amintesc sa fi avut ceva pe gura vreodata, chiar si parintii mei spun ca nu am avut herpes vreodata, dar nu sunt foarte siguri)?
2. Acest herpes, din ce am citit, este incurabil. La ce se refera acest termen, vei avea acele bube mereu sau vor aparea periodic? Si daca este periodic, cand iti apar?
3. Daca nu eu i-am dat herpesul, ci alta persoana care a baut din acel bidon (sau posibil ca ea sa il aiba de altundeva?), asta inseamna imi vor aparea si mie bube in zona gurii, din moment ce am baut din acel bidon? Deocamdata sunt perfect sanatos si nu prezint simptome.

Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

În primul rînd nu bei după altcineva din sticla ei din paharul ei din bidonul ei, asta tine de educatie.

| Ineys a răspuns:

Poti sa ai herpes si sa nu se manifeste la tine. Poti sa-l dai la altul si sa se manifeste la el. Probabil are dreptate. Poti sa te testezi si sa vezi sigur.
Poate sa nu aiba herpes ci doar o leziune de la o banala raceala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil ia transmis altul și te invinovateste pe tine
Herpesul rămâne toată viata în organism da dar se poate tine sub control dacă stai bine cu imunitatea, reapare la stres, răceală, imunitate scăzută etc. Știu ca ai o senzatie de furnicături la nivelul buzelor înainte sa îți apară herpesul s-ar putea sa stai foarte bine cu imunitatea și sa nu fi luat. Dacă nu avea nimic pe buze atunci nu se transmite.

| Liviuliu explică:

Mai mentionez si faptul ca in momentul cand am baut din acel bidon, fata nu prezenta simptome.