| Daniel234x a întrebat:

Salut oameni, am 17 ani și în ultima perioada au început sa îmi apara vergeturi în unele zone ale corpului la care nu ma așteptam. Țin sa menționez ca toată viata am avut vergeturi ( pe coapse și pe spate ) nu multe și nici măcar cât sa ma deranjeze însă în ultima perioada au început sa îmi apară și pe brate și în zona coapselor cât și pe coaste, nu pot spune ca ma deranjează într-un fel însă nu îmi place personal cum arata și caut soluții. Toată viata am făcut sport de performanta (fotbal, rugby, box, sala și în prezent fac mma ) deși știu, sunt conștient ca kilogramele mele nu sunt indicate pentru vârsta mea sunt într-o forma foarte bună (110 kg, 1.90 cm ) am un abdomen ok și foarte puține straturi de grăsime și mai ales nu am avut niciodată vergeturi în zona abdomenului doar pe coapse, spate, brate și coaste ( mai nou ). Sunt curios cum a-și putea sa scap de ele, dacă o sa mai dispară vreodată și dacă e normal sa fie asa
Apreciez fiecare răspuns pe care îl primesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Nu prea poti sa scapi de ele sa nu se mai vadă deloc.Vergeturile sunt un tip de cicatrice care apar in momentul in care pielea se intinde sau se micsoreaza brusc, adica atunci cand iei rapid in greutate sau slabesti mult brusc.
"Daca exercitiul fizic constant, masajul anticelulitic, cremele specifice si hidratarea corespunzatoare sunt metode de preventie utile, in momentul in care ne confruntam deja cu vergeturi, una dintre cele mai noi solutii este Biodermogeneza, un tratament corporal realizat cu ajutorul unui laser."

| DrMihailoviciS a răspuns:

Vergeturile sunt ca niște tatuaje pe care corpul tău le face fără să te întrebe. Și da, sunt normale, mai ales când crești repede, ridici greutăți sau faci sport de performanță. Practic, pielea ta încearcă să țină pasul cu tine, dar uneori cedează. Bravo ei că măcar încearcă, nu?

Soluții? Dacă sperai la un miracol, îmi pare rău, dar ele nu dispar complet. Poți încerca creme cu retinol sau acid hialuronic, care ajută la estomparea lor, dar rezultatele sunt lente și parțiale. Uleiurile (de migdale, cocos, măcar să miroși bine dacă nu altceva) pot hidrata pielea și să o facă mai elastică. Pentru variante mai „hardcore", dermatologii pot face minuni cu laser sau microdermabraziune, dar nu te aștepta să fie ieftin.

În concluzie, da, e normal să ai vergeturi la vârsta ta și cu stilul tău de viață. Ești în creștere, pielea ta face overtime, și până la urmă, sunt doar niște linii care arată că tragi tare. Și dacă cineva îndrăznește să comenteze, întreabă-i ce au făcut ei de au pielea „perfectă". Probabil nimic.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.