anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut. Oare anxietate se numesc starile ce le am de ceva timp si vad ca is mai dese gen. un mic tremur,, agitatie stare asa parca o greata de la stomac dar nu prea sau doar senzatia. ai impresia ca patesti ceva. transpiratie pe frunte. neliniste. sau daca coneva pateste ceva sau citesc ca o murit cineva gen stiri hop rpde sa vad dc o murit., daca patesc si eu., sunt prea emotiv sau dc am astea,, ca ma tot lupt cu ele doar ca sunt involuntare., in cate o zi nici vorba de asa ceva dupai de cand ma trezesc in alta zi asa sunt toata ziua dat peste cap si n-am chef de nimeni(lucrez in paza market) stresu ii exclus. am tot luat extravalerianic sau cum ii zice da nimic. unde sa ma duc sau ce sa iau. acum incerc un psihiatru sa vad., ceva pareri care ati mai avut sau aveti asa ceva sa ma mai linistesc?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

Da, suferi de anxietate cu mici atacuri de panica. Nu mai amâna și contactează un psihoterapeut, este singura și cea mai buna alegere, nu e nevoie un psihiatru, psihiatrul este pentru probleme mult mai severe.
Nu îți face griji, vei învață cum sa nu mai analizezi orice situație, vei identifica erorile in gandire, vei știi cum sa le ocolești și cu trecerea timpului, te vei simți mult mai bine. Sa vorbești cu o persoana specializată, care ți se dedica cu totul, o ora întreaga, este extraordinar și te va ajuta foarte mult. Foarte multe persoane au trecut prin asta, nu este grav, suntem oameni, avem sentimente și este foarte ok sa cerem ajutor atunci când simțim. Și eu am trecut prin asta și acum totul este ok, aveam tendința sa analizez totul, sa,, despic firul in patru" cum s-ar zice, la absolut orice. O sa fie bine, ai grija de tine!

| Violleta2022 a răspuns:

Da, par a fii anxietate si atacuri de panica.
Evita cafeaua si bauturile energizante, ca-ti amplifica starile de rau.
Mergi la un psiholog sau psihiatru pentru a ti se face o evaluarea si a primii tratament adecvat si sfaturi.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Nu beau cafea deloc nici alcool energizante exclus total. doar apa plata

| asmodeus10 a răspuns:

Eu iti pot spune din experienta, eu ma lupt cu o boala psihica care imi da si astfel de stari. Din pacate e mult mai mult decat o anxietate, e vorba de atacuri de panica aici si nu e de gluma, poate da in depresie ce simti tu si din cate am citit mai ai putin pana la depresie. Mai bine vezi un psihiatru care iti va da niste calmante, usoare in cazul tau, dar care te vor ajuta foarte mult sa te reglezi. Succes.

| anonim_4396 explică (pentru asmodeus10):

Ce iei pentru atacuri de panica. ai dreptate anxietatea e cam altceva atacuri sunt da ca de aceea ma iau dintr o data