Nu se mai reface deloc, zic de smaltul dintilor.Cariile tocmai de aia si apar.Atunci cand smaltul se fisureaza,se ciobeste apar cariile,care altfel nu ar avea cum patrunde sub smalt.
Smaltul este ca un scut ce protejeaza dintele de mediu extern,face parte din dintele ca intreg,este stratul exterior de protectie.
Sub smalt dintele nu mai este asa de dur,pe camsura ce mergi spre interior este tot mai moale,de aceea cariile apar.
Stomatologul curata locul ala de carii,si acopera locul respectiv cu un material protector.
Deci plomba este de fapt un fel de inlocuitor de smalt,acolo unde smaltul dintelui a sarit,sa fisurat,se repara cu material dentar.
Dar nu iti face griji,problema dintilor este deja rezolvata,poti sa il scoti de tot cand so strica mai rau si sa bagi acolo un implant.
Dar atat timp cat dintele este reparabil,asta ca si costuri, in cazul asta il mentii, il repari, iar cand nu so mai putea repara, ori cand costurile nu se mai merita, vii cu implant.
Medicul stomatolog îți poate spune cel mai bine. Dinții se pot plomba, fără să ne îngrijorăm cun poate sta o plomba chiar și în zona aceea.
Cunosc personal un caz în care cineva și-a spart vârful unui dinte din față și a fost plombat. Este mai bine de 10 ani de atunci și astăzi este ok.
Nu. Niciodata. @Relian si @Lule ti-au explicat bine. Ignora celelalte raspunsuri.
Nu se poate reface, el se dezvolta inainte ca dintii sa erupa in cavitatea bucala, adica atunci cand sunt muguri, iar dupa erupere celulele responsabile pentru crearea lamelelor de smalt, practic dispar. Tot ce poate sa faca medicul stomatolog pentru tine sa castigi maxim 1mm de smalt sunt niste sedinte de fluorizare.
dobrin1019 întreabă: