| Bloock a întrebat:

Salut, pentru a slăbi, ce conteaza, sa mananci mult si slab kcal sau mai putin dar mai concentrat? (In limita deficitului caloric)
P.s imi puteti da ex de mancari bune cand vrei sa slabesti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Să fii într-un anumit număr de calorii, preferabil și cu mâncăruri cu un procent cât mai mic de grăsime și o cantitate mai mică de mâncăruri slabe nutrițional cum ar fi dulciurile, chipsurile, produsele de patiserie etc.
mâncăruri bune : carne (mai ales de pui) fiartă, înăbușită, la grătar, la cuptor (adică să se evite uleiul și prăjitu), pește la cuptor sau la grătar, ouă, fructe, legume, nuci și alte semințe crude ca și gustări, ciorbe și supe fără smântână, iaurt natural cu procent cât mai mic de grăsime

| Furnicuta000 a răspuns:

Trebuie sa mananci in primul rand sanatos, degeaba mananci mult daca bagi numai paine si cartofi. Ai nevoie sa te hranesti nu doar sa iti umpli stomacul deci ideal ar fi sa mananci legume crude (merg si fierte), apoi daca vrei lactate sa iei ceva slab, carne slaba si organismul are nevoie si de carbohidrati dar nu in exces, deci putina paine integrala daca vrei sau orez brun. Fructe in cantitate mica (si atentie la banane, struguri si ce fructe mai au zahar mult). Asta ar fi dieta ideala. Desigur ca poti manca ce vrei atata timp cat nu sari peste nr maxim de calorii, de ex daca trebuie sa mananci maxim 1000 calorii pe zi ca sa slabesti cred ca poti manca si o shaorma.
Dar cel mai mult la mine a functionat intermitent fasting. Citeste mai multe pe net. Eu am tendinta de ingrasare, ma ingras foarte repede. Ani intregi am urmat intermitent fasting si nu tineam cont de calorii si eram slaba. Cand am inceput sa mananc cum mananca toata lumea si deci mai mult, m-am ingrasat considerabil. Acum am revenit si am dat jos

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cea mai eficientă şi sănătoasă metodă de a slăbi şi de a te menţine în formă este sportul. Joggingul mai ales. Eu obişnuiam să fac câte 70 de ture propria mea curte căci am spaţiu cât cuprinde. Alergam câteva ore după masă şi înainte de culcare.

| MadRaven a răspuns:

Cea mai eficientă metodă cu care nu ai cum să dai greș e deficitul caloric. Mănânci mai puține calorii decât consumi iar diferența aceea pe care corpul nu o ia din mâncare o ia din țesutul adipos și încet încet se duc kilogramele.
De exemplu să zicem că tu ai o cheltuială zilnică de 2000kcal și mănânci în schimb doar 1500 sau 1200 de kcal, atunci cele 500 sau 800 de calorii diferență o să se ia din țesutul adipos.
Bineînțeles că nu toate caloriile sunt create egal și mai bine mănânci 100kcal din fructe decât din ciocolată dar aici se pune și problema de sănătatea corpului care ar trebui să fie și ea un interes. Strict din punct de vedere al slăbirii deficitul caloric slăbește, chiar dacă ești în deficit cu pâine și cartofi prăjiți. Problema e că e greu să fii și sătul și în deficit cu fast food; un meniu deja ți-ar acoperi alea 1200 de kcal și nu ar trebui să mai mănânci nimic toată ziua, de asta îți recomand să stai departe de fast-food și procesate pentru că sunt calorii goale care nici nu țin de foame și nici nu aduc cine știe ce vitamine sau minerale de care corpul are nevoie.
Cât despre cum alegi tu să împarți caloriile alea într-o zi e fix la alegerea ta. Eu prefer să mănânc o singură dată dar bine, să "dau pe afară" laughing chiar dacă restul zilei fac "foamea" să zic așa. Alții preferă mai multe mese mai mici ca să mănânce de 3 ori pe zi, fiecare cum preferă. Atât timp cât ești în deficit nu contează că sunt 3 mese mici sau una mare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mult si slab caloric, salate, fructe. Asta e cel mai usor de mentinut. Te simti mai plin. Daca mananci concentrat caloric o sa iti ajunga o lingura de unt la o masa si aia o sa fie tot, nici nu simti ca ai mancat.

| RobertMoto18 a răspuns:

Putin dar mai concentrat

| RAY a răspuns:

In primul rand trebuie schimbat absolut tot ca 99% din cei care tin diete se reingrasa inapoi, trebuie sa intelegi ca conteaza ce manci nu doar calorile., legumele, fructele sunt baza, carnea de pui, peste porc sunt bune, grasimi ca avocado., macrou.

| sobolandepadure a răspuns:

Lasa dulciurile. sucurile. si prajelile. SI PAINEA! Di fast food ul si shaorma si tot ce se include in asta. mananca mancare gatita buna!

| RAY a răspuns:

Mențineți o greutate sănătoasă consumând aproximativ același număr de calorii pe care le folosește corpul.

Limitați aportul de grăsimi. Nu mai mult de 30% din totalul caloriilor ar trebui să provină din grăsimi. Preferă grăsimile nesaturate decât grăsimile saturate. Evitați grăsimile trans.

Mâncați cel puțin 400 de grame de fructe și legume pe zi (nu contează cartofii, cartofii dulci, manuca și alte rădăcini de amidon). O dietă sănătoasă conține și leguminoase (de exemplu linte, fasole), cereale integrale și nuci.

Limitați aportul de zaharuri simple la mai puțin de 10% din calorii (sub 5% din calorii sau 25 de grame pot fi și mai bune). [7]

Limitați sare / sodiu din toate sursele și asigurați-vă că sarea este iodată. Mai puțin de 5 grame de sare pe zi pot reduce riscul de boli cardiovasculare. [8]




OMS a declarat că legumele și fructele insuficiente sunt cauza a 2, 8% din decese la nivel mondial. [8]





Alegeți carbohidrați buni: cereale integrale (cu cât sunt mai puțin procesate cu atât mai bine), legume, fructe și fasole. Evitați pâinea albă, orez alb și altele asemănătoare, precum și produse de patiserie, sodă cu zahăr și alte alimente extrem de procesate. [18]

Atenție la pachetul de proteine: alegeri bune includ pește, păsări de curte, nuci și fasole. Încercați să evitați carnea roșie. [19]

Alegeți alimentele care conțin grăsimi sănătoase. Uleiurile de plante, nuci și pește sunt cele mai bune alegeri. Limitați consumul de grăsimi saturate și evitați alimentele cu grăsimi trans. [17]

Alegeți o dietă umplută cu fibre care include cereale integrale, legume și fructe. [20]

Mănâncă mai multe legume și fructe - cu cât sunt mai colorate și mai variate, cu atât mai bine. [17]

Includeți în dietă cantități adecvate de calciu; cu toate acestea, laptele nu este cea mai bună sau unică sursă. Surse bune de calciu sunt colții, bok choy, lapte de soia fortificat, fasole coapte și suplimente care conțin calciu și vitamina D. [21]

Preferă apa față de alte băuturi. Evitați băuturile zaharoase și limitați aportul de sucuri și lapte. Cafeaua, ceaiul, băuturile îndulcite artificial, sucurile de fructe 100%, laptele cu conținut scăzut de grăsimi și alcoolul se pot încadra într-o dietă sănătoasă, dar sunt consumate cel mai bine cu moderație. Băuturile sportive sunt recomandate doar persoanelor care exercită mai mult de o oră la o întindere pentru a înlocui substanțele pierdute în transpirație. [22]

Limitați aportul de sare. Alege mai multe alimente proaspete, în loc de cele procesate. [17]

Bea alcool cu moderatie. A face acest lucru are beneficii pentru sănătate, dar nu este recomandat tuturor. [17]

Luați în considerare aportul zilnic de multivitamină și vitamina D suplimentară, deoarece acestea pot avea beneficii potențiale pentru sănătate. [17]





În afară de nutriție, ghidul recomandă exerciții fizice frecvente și menținerea unei greutăți corporale sănătoase. [17]


https://translate.google.com/....../translate



Istoric, o dietă sănătoasă a fost definită ca o dietă care cuprinde mai mult de 55% din carbohidrați, mai puțin de 30% din grăsimi și aproximativ 15% din proteine. [26] Acest punct de vedere se îndreaptă în prezent către o încadrare mai cuprinzătoare a nevoilor dietetice ca o nevoie globală de diverși nutrienți cu interacțiuni complexe, în loc de nevoile de tip nutritiv. [10

În plus față de recomandările dietetice pentru populația generală, există multe diete specifice care au fost dezvoltate în primul rând pentru a promova o mai bună sănătate în anumite grupuri de populație, cum ar fi persoanele cu hipertensiune arterială (cum ar fi dietele scăzute de sodiu sau dieta mai specifică DASH ), sau persoane supraponderale sau obeze ( diete de control al greutății ). Cu toate acestea, unele dintre ele pot avea mai multe sau mai puține dovezi pentru efecte benefice și la oameni normali.



O dietă scăzută în sodiu este benefică pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată. Revista Cochrane publicată în 2008 a concluzionat că o dietă cu sodiu scăzută pe termen lung (mai mult de 4 săptămâni) scade în mod util tensiunea arterială, atât la persoanele cu hipertensiune arterială (hipertensiune arterială), cât și la cei cu tensiune arterială normală. [27]


O caracteristică majoră a planului este limitarea aportului de sodiu [28], iar dieta, în general, încurajează consumul de nuci, cereale integrale, pește, păsări de curte, fructe și legume, în timp ce scade consumul de carne roșie, dulciuri și zahăr. Este, de asemenea, „bogat în potasiu, magneziu și calciu, precum și proteine".








Dietele care promovează pierderea în greutate sunt împărțite în patru categorii: conținut scăzut de grăsimi, conținut de carbohidrați scăzut, conținut redus de calorii și calorii foarte scăzute. [30] O meta-analiză a șase studii randomizate controlate nu a găsit nicio diferență între principalele tipuri de dietă (calorii scăzute, carbohidrați scăzute și grăsimi scăzute), cu o pierdere în greutate de 2-4 kilograme în toate studiile. [30] După doi ani, toate dietele din studiile care au redus caloriile au dus la o pierdere în greutate egală, indiferent dacă au fost accentuate modificările consumului de grăsimi sau carbohidrați. [31]








Dieta ketogenă este un trMâncarea unei diete sănătoase și exercitarea suficientă a exercițiilor fizice poate menține greutatea corporală în raza normală și poate preveni obezitatea la majoritatea oamenilor, prevenind astfel bolile cronice și rezultatele slabe asociate obezității. [39]





atament pentru reducerea convulsiilor epileptice pentru adulți și copii, atunci când este gestionat de o echipă de îngrijire a sănătății. [37]




Poate exista o relație între stilul de viață, inclusiv consumul de alimente și scăderea riscului de cancer și a altor boli cronice. O dietă bogată în fructe și legume pare să scadă riscul de boli cardiovasculare și deces, dar nu de cancer. [38]




Dieta tipică occidentală, care este mâncată în mod obișnuit de americani și adoptată din ce în ce mai mult de oamenii din țările în curs de dezvoltare, deoarece părăsesc sărăcia este nesănătoasă: este „bogată în carne roșie, produse lactate, alimente prelucrate și îndulcite artificial și sare, cu un aport minim de fructe, legume, pește, leguminoase și cereale integrale. " [40]

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orez : 100grame de orez contin vreo 350 calorii si cantitativ te saturi de la atata. Fasolea iar o conserva de fasole in sos de rosii de 400grame are 400calorii. Mai bagi vreo 100grame carne- carnea are cam la 100 grame 300si ceva de calorii.

Întrebări similare