| Floreenofficial a întrebat:

Salut.Pentru cei care aveti ochelari sau va pricepeti.Am fost la o consultatie in februarie 2018 si prin martie mi-au venit ochelarii (comanda).In 2018 i-am purtat putin, dar in 2019 nu prea i-am folosit si acum as vrea sa ma apuc sa-i mai folosesc, port cate putin.Dar mai sunt buni de folosit? Sau ar trebui sa ma duc la o noua consultatie? Multumesc frumos!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Paula2018 a răspuns:

Trebuie sa te duci iar. Eu port de la 2 ani ochelari (am 28) si jumatate din timp i-am purtat pentru ca un oftalmolog mi-a prescris dioptrii gresite. Asa ca incurajez pe toata lumea sa isi faca control, te duci cu ochelarii si iti confirma daca mai is buni sau nu. Si inca o chestie pe care am invatat-o ii ca, ochiul ti se corecteaza dupa dioptria pe care o ai si daca ai una gresita e clar ca nu e bine. Mergi la un medic, e 100 lei un control, merita toti banii ochii nostri happy.

| Floreenofficial explică (pentru Paula2018):

Imi pare rau ca ti s-au prescris dioptrii gresite, dar sper ca acum totul e bine.Multumesc!

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

E simplu:
Pune-ti ochelarii si vezi daca-ti mai ajuta. Daca nu, atunci nu mai ai nevoie de ei.

Ochelarii pot corecta vederea, dar vederea si-a revenit (mai ales la tineri), atunci nu mai este nevoie de ei.
Simpla gimnastica oculara te poate ajuta la revenirea vederii, chiar de la peste 1 dioptrie poti reveni la 0 si nu mai ai nevoie de ochelari.

| Floreenofficial explică (pentru Bula):

Mersi! Dar ce inseamna gimnastica oculara?

| Bula a răspuns (pentru Floreenofficial):

Uite, citeste aici cateva descrieri:
http://sites.google.com/......ea-vederii
si
http://www.sfatulmedicului.ro/......hilor_7085
Cu exercitiile descrise facute sistematic poti sa-ti imbunatatesti vederea tot timpul vietii!

| MihaelaDart a răspuns:

Mergi la o consultatie pentru verificarea dioptriilor, daca au ramas stabile si sunt la fel ca a ochelariilor tai, ii porti purta, daca au aparut schimbari, prezinta-te cu ochelari cu tot la medic si te va sfatui ce trebuie sa faci mai departe.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Bineinteles ca trebuie sa te duci la o consultatiei...

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Tu trebuie sa știi cel mai bine daca ti se mai potrivesc sau nu. Ochelarii la persoanele tinere nu numai corecteaza vederea, dar si vindeca unele probleme oculare. Dar trebuiesc purtați după recomandarea medicului oftalmolog. Daca nu i-ai purtat după recomandarea lui nu prea te-au ajutat. Dar asta numai medicul o poate spune.

| DarthNiger a răspuns:

Trebuie mai intai sa te duci la consultatie si sa intrebi medicul respectiv daca acei ochelari mai sunt folositori.