| ovidiu1972 a întrebat:

Salut. Pentru eliminarea rapidă a apei din organism, ce este mai bun : apuretin sau aquaslim? Sau poate alte variante. Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ninuku a răspuns:

Mai este si FUROSEMID dar nu te sfatuiesc sa le iei fara un control la medic, daca le iei dupa ureche si elimini apa prea rpid poti ajunge le dezhidratare iar dupa la ceva si mai grav.

Deshidratarea usoara
Apare de obicei cand corpul pierde circa 2% din cantitatea toatala de apa si se manifesta prin sete accentuata, dureri de cap, gura uscata sau oboseala. Alte simptome care mai pot aparea sunt:

Urina inchisa la culoare;
Piele uscata;
Piele fierbinte;
Slabiciune;
Frisoane;
Ameteala.
Deshidratarea moderata
Daca pierderea de lichide creste si deshidratarea atinge un procent de aproximativ 5%, este indicat sa va adresati unui medic. Printre principalele simptome se enumera:

Accelerarea ritmului cardiac si a respiratiei;
Crampe musculare;
Micsorarea semnificativa a cantitatii de urina;
Piele palida;
Ochi scufundati;
Oboseala extrema;
Furnicaturi ale membrelor.

Deshidratarea severa
Cand deshidratarea atinge pragul de 10%, este nevoie de ajutor medical specializat de urgenta. In aceste cazuri, lipsa apei din organism poate afecta buna functionare a organismului, putand chiar sa devina fatala in anumite situatii. Pe langa simptomele de mai sus, in acest stadiu semnele sunt:

Puls slab;
Vedere incetosata;
Dezorientare;
Dureri abdominale si toracice severe;
Convulsii;
Pierderea cunostintei.

7 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Eliminarea rapidă a apei nu prea e sănătoasă, dacă nu e cumva în exces și recomandată de către medic. Acesta va prescrie și medicația necesară.

| Hyperion7 a răspuns:

Fiind vorba despre o retenție, înseamnă că nu te hidratezi cum trebuie.
Încearcă să bei de macar 2 ori pe zi niste apa cu sare, nu foarte multa.
Sarea este un electrolit(clor și sodiu) și ar trebui sa fie mult mai eficient decât ceea ce vrei tu sa îți iei.
Sau daca nu vrei apa cu sare, ia o apa minerala și bea-o.

| LisaJulie a răspuns:

Eu îți sugerez Apuretin pentru ca l-am încercat și eu

| Cipi1212 a răspuns:

Am auzit doar de Apuretin.

| Miriaem a răspuns:

Apuretin.

| GirthD a răspuns:

Nu ar fi recomandat niciunul, dar depinde pentru ce anume vrei sa il iei. ai vreo competitie ceva?

| Marriem a răspuns:

Apuretin.