| Marvinmiau a întrebat:

Peste 12 zile voi face 14 ani. Am inaltimea de 1.49, si ma consider foarte mic, adica toata lumea imi spume ca sunt mic, si majoritatea prietenilor mei au peste 1.55. Oare am vreo problema, cand am fost la un cuntru acum vreo doi ani mi-au spus ca hormonii de crestere sunt activi doar ca am o crestere mai lenta si mi-a spus ca s-ar putea sa urmeze un piseu de crestere, dar lana acum nimic. Imi puteri spune solutii sau remedii ori exercitii pentru cresterea in inaltime? Simt disperat, la anul voi fi pe clasa a 9-a si nu vreau sa fiu cel mai scund de acolo. A mai fost cineva in situatie? Apropo am 46 de kg, daca ajuta cu ceva. !

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cresterea in inaltime este personala si depinde de mostenirea genetica de la parinti.
La varsta aasta trebuie sa te hranesti bine si sa faci un sport (volei, handbal, baschet), ca sa iti ajuti corpul sa creasca.

| BuLaNNNeL a răspuns:

E genetică, mănâncă bine, fa un sport si dormi bine, astfel vei grăbi procesul de dezvoltare.

| Rux2000 a răspuns:

Eu am 16 si 1, 54cm si eu sunt mică

| Hundrea a răspuns:

Nici eu nu sunt chiar inalt am doar un 1.60 la 14 ani si un alt coleg mai mic ca mine are 1.70

| AnonimaaaaG a răspuns:

Joaca baschet, am auzit ca ajuta.
Am avut si eu colegi scunzi si pana in a 9-a - 10-a erau mai inalti ca mine, n-au facut nimic in legatura cu asta.
Asteapta, toate la timpul lor.

| ArianaAndrea266 a răspuns:

Mi se pare normal. oricum vei mai creste..eu la 14 ani aveam 1, 42 m si 30 kg, acum am 17 ani si am 1, 51 si 38 kg. Contraza sa te simti bine in pielea ta?

| ArianaAndrea266 a răspuns:

Basketball-ul te va ajuta sa mai cresti in inaltime.