| tonyc7 a întrebat:

Salut. Probabil de multe ori se intampla sa observati si voi o multime de mici scame cum plutesc in aer in camera in care stati, mai ales atunci cand razele soarelui patrund prin geamul ferestrei.
Sau chiar si in cabina de proba a unui magazin de haine ori intr-un compartiment de tren.
Iar daca noi suntem nevoiti sa respiram acel aer, as dori sa stiu cat de periculoase sunt pentru organism aceste numeroase scame minuscule care se pot vedea clar si cu ochiul liber? Pot ajunge in plamani? Sau in ce masura ne pot afecta?
Astept un raspuns cat mai bun, va primi apreciere.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Nu te stalkuiesc. :))) Dar imi plac intrebarile pe care le pui.Eu am incercat sa descriu asta altora si parea ca sunt o ciudata.Am cautat acum si fenomenul se numeste Efectul Tyndall. Din seria inveti ceva nou zilnic.

https://www.britannica.com/science/Tyndall-effect

Raspunsul e da, ne pot afecta destul de mult sanatatea daca nu mentinem un nivel decent ce curatenie si nu aerisim des.Vezi aici https://www.hepacart.com/......ate-matter

| AlexGheo83 a răspuns:

Slabe sanse sa ajunga in plamni, acele particule sunt de obicei filtrate in cavitatea nazala de catre firele de par si mucus. Daca ai probleme cu praful in casa indiferent cat l-ai sterge, incearca un purificator de aer.

| tonyc7 explică (pentru AlexGheo83):

Si purificatoarele astea au riscurile lor, ca si instalatiile de aer conditionat. Cu timpul, in filtrele lor se depun probabil tot felul de particule si microbi care sunt transmise in aerul camerei ori de cate ori sunt activate.

| AlexGheo83 a răspuns (pentru tonyc7):

Filtreele se inlocuiesc cam la 6 luni. Folosesc un purificator de vreo 2 ani si mi se pare super ok!