| MyNameIsKLAUS a întrebat:

Salut, raspundeti-mi repede... Mama mea a calcat intr-un cui (nu stiu daca era ruginit) in forma de spirala (asa invartit) si am fost la dispensar, asistenta nu i-a facut vaccinul ala antitetanus si i-a dat niste pastile (cred ca antibiotice). Tin sa precizez ca in jurul ranii s-a inegrit putin, nu poate da in picior. A pus si rivanol si apa oxigenata acolo. Ce sa fac? (si a spus sa puna comprese cu apa rece)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Moƒo a răspuns:

Nu-i problema. Sa nu calce pe picorul afectat si va fi ok. Sa isi administreze pastilele date de medic si e ok. Nu a facut antitetanus deoarece, cred ca nu a precizat ca e ruginit. Suruburile in general sunt vopsite sau detin un fel de strat anti rugina daca ma intelegi. Numai la cui lipseste acel strat anti-rugina.

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

"Cuiul" in forma de spirala se numeste SURUB.
ATENTIE!
Pansamentul trebuie schimbat de 1-2 ori pe zi pana ce nu se vindeca rana!
Trebuie urmarita rana sa nu faca puroi sau cangrena (dunga neagra care se urca pe picior)! In ambele cazuri trebuie URGENT mers la chirurgie, altfel pot aparea complicatii grave!

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Nu conteaza ca era ruginit sau nu. conteaza ca tu acolo la tara asistenta de care vorbesti nu e cea mai in masura, este treaba de dr. Intotdeauna la astfel de cazuri se face antitetanos, cam lipseste uneori. La spitalele de boli infectioase de regula se face in regim de urgenta si trebuie facut in cel mai scurt timp. Rana trebuie vazuta cat mai curand cel putin de un medic, cel mai indicat de un chirurg. Pentru curatat si pansat se foloseste Betadina. Semnat -un sofer de salvare.

| Moƒo a răspuns:

Bro.
Urmeaza tratamentul impus de medic. Daca cuiul a fost scos si nu a stat foarte mult in picior e ok. E normal ca pielea sa isi schimbe culoarea in jurul ranii si nervii sunt putin ''zapaciti''. Va avea puroi, ceea ce e normal. Tamponeaza cu apa oxigenata si rivanol si va fi bine. De asemenea pansamentele sa fie schmbate de fiecare data cand se murdaresc. Piciorul gol e bine deoarece face coaja si se vindeca mai repede. Durerea persista primele 2 zile.

| MyNameIsKLAUS explică (pentru Moƒo):

Din cate stiu cuiul nu a fost ruginit + ca l-a scos in 2-3 secunde maxim. (ploua)

| MyNameIsKLAUS explică (pentru Moƒo):

Multumesc. dar oricum maine ma duc cu ea sa faca vaccinul. eu sunt de la TARA, iar daca nu gasesc aici ma duc cu ea la oras... sa faca vaccinul ala nenorocit. Ai funda.

| Moƒo a răspuns (pentru MyNameIsKLAUS):

Man nu conteaza de unde esti sau unde traiesti. Om sa fi! Vaccinul daca il face maine, peste 5-10-15 ani parca il poate reface. Sanatate!

| Moƒo a răspuns (pentru MyNameIsKLAUS):

Nu-i problema. Sa nu calce pe picorul afectat si va fi ok. Sa isi administreze pastilele date de medic si e ok. Nu a facut antitetanus deoarece, cred ca nu a precizat ca e ruginit. Suruburile in general sunt vopsite sau detin un fel de strat anti rugina daca ma intelegi. Numai la cui lipseste acel strat anti-rugina.

| Ionut_Balan_1987 a răspuns:

Dai cu spirt si incearca sa il scoti cu mana

| MyNameIsKLAUS explică (pentru Ionut_Balan_1987):

Cuiul nu a ramas acolo. a fost scos in maxim 3 secunde. a fost intr-o blana. iar ea l-a scos

| Madalinmada14 a răspuns:

Salut trebuie neaparat sa sa duca la spital sa isi faca vaccinul atntititanus in caz de orice...