| CorteXx a întrebat:

Salut!
Recent am fost la medicul oftalmolog (la care merg de vreo 5 ani) pentru ca nu mai vedeam suficient de bine cu vechii ochelari.Am fost consultat si am primit reteta pentru ochelari.Cand mi au venit ochelarii cu noile dioptrii am constatat ca nu vad bine cu ochiul stang (cu ochiul drept vad bine, problema este doar la stangul).I-am comunicat asta medicului si am fost din nou la control. Data trecuta (la ochiul stang) am avut : -0.50 sferic; -1.50 cilindric si axa 10°, iar acum, la a 2 a consultatie am avut : -1.25 sferic; -1, 50 cilindric si axa 10°(s-a modificat doar la sferic de la -0.50 la -1.25). A doua oara cand am fost la control doctorul mi-a spus ca sunt in spasm optic, mi-a spus sa incerc sa nu mai stau asa mult pe telefon, sa nu mai citesc etc (mentionez ca de fiecare data am vazut sa citesc pana pe ultimul rand la acel tablou cu litere).Am inceput sa folosesc telefonul cat mai putin.
Ideea este ca si dupa ce mi-am facut din nou lentila cea cu -1.25 tot nu vad bine, cu cea cu -0, 50 nu vad la departare suficient de bine, iar cu cea cu -1.25 mi se pare ca vad un pic distorsionat, si nici la apropiere nu mai vad asa bine(e ma ok cu cea cu -0.50 decat cu cea cu -1.25).Dupa ce mi-a fost montata lentila cu -1.25 am stat aprox. 2-3 ore si am fost sa mi puna lentila veche inapoi pe ochelari pentru ca vedeam mai bine cu aceea (cu cea cu -0.50).Acum ideea este ca atunci cand aveam lentila cu -1.25 pe ochelari, si dadeam ochelarii la o parte si puneam la ochi lentila veche (cea cu -0.50) vedeam foarte bine, dar dupa ce am pus-o inapoi pe ochelari pe ce cu -0.50 nu mai vedeam asa bine, iar acum ca am pe ochelari lentila cu -0.50, cand dau ochelarii jos si iau lentila cu -1.25 si o pun la ochi mi se pare ca vad foarte clar cu aceasta.A mai patit cineva asa ceva? Mi se pare foarte dubios fost sa mi puna lentila veche inapoi pe ochelari pentru ca vedeam mai bine cu aceea (cu cea cu -0.50).Acum ideea este ca atunci cand aveam lentila cu -1.25 pe ochelari, si dadeam ochelarii la o parte si puneam la ochi lentila veche (cea cu -0.50) vedeam foarte bine, dar dupa ce am pus-o inapoi pe ochelari pe ce cu -0.50 nu mai vedeam asa bine, iar acum ca am pe ochelari lentila cu -0.50, cand dau ochelarii jos si iau lentila cu -1.25 si o pun la ochi mi se pare ca vad foarte clar cu aceasta.A mai patit cineva asa ceva? Ce-mi recomandati sa fac?
Menționez ca am 20 ani si ca nu am mai patit asta pana acum.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ca sa stii si tu: persoanele in varsta au ochelari de citit si ochelari de distanta.
Tu vrei 2 in 1.
Ce ti-a spus Dr? ochelarii tai sunt de citit sau de distanta?