| SucDăMere a întrebat:

Salut, recent am fost operat la degetul mare de la picior, în mod neimportant precizez ca am avut o unghie incarnata și singura soluție a fost să mi se extragă toată unghia, a trecut deja o săptămână de la operație, arată mai bine dar este destul de sensibilă zona în care a fost unghia. Mențin degetul bandajat și cu betadina de tip unguent, singura problemă e ca atunci când fac baie țin piciorul deoparte ca să nu se ude pansamentul și e destul de dificil. A mai fost cineva în situația asta? După cat timp s-a putut renunța la pansament și după cat timp s-a vindecat și a crescut unghia? Orice informație este de ajutor. Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dragobeta a răspuns:

Unghia creste greu. Eu am avut 1/2 scoasa si a crescut in 6 luni. Dar locul se vindeca mai repede. Evident, va fi sensibil si va trebui sa te protejezi cu ceva. Sunt plasturi simpli.

| SucDăMere explică (pentru Dragobeta):

Bună, mulțumesc frumos pentru răspuns! Cum ai avut grijă de degetul de la care ți-a fost scoasă unghia? Nu te jena atunci când trebuia să faci baie? Mi-e puțin teamă să îl las neacoperit în timpul băii, mulțumesc anticipat!

| Dragobeta a răspuns (pentru SucDăMere):

Dupa ce s-a format o pojghita, nu m-a deranjat la baie.
Acum nu stiu ce fel de pansament ai tu. Dar poti sa-l acoperi cu un plasture din ala impermeabil. Se gasesc mai ieftine prin Auchan. Sau eu mai folosesc plasturi la rola din matase. Rup cat am nevoie. Si, incredibil, nu trece apa pana fac o baie buna.

| SucDăMere explică (pentru Dragobeta):

Genial, mulțumesc mult, o seară frumoasă!?

| Dragobeta a răspuns (pentru SucDăMere):

Cu drag!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In principiu dureaza 2-3 sapatamani pana trece sensibilitatea si se cicatrizeaza rana. este chiar recomandat sa nu mergi mult si sa-l protejezi.
Unghia va creste complet in 6 luni.

| I0NUTA a răspuns:

Intreaba medicul.