Dusul cu apa rece este benefic corpului si sanatatii.
Rusii fac baie in copca inghetata din lacuri si paruri si sunt benefice.
Spalatul pe cap trebuie sa se faca cu apa calda sau calduta si sapun sau sampon, fiindca nu se poate curata grasimea si impuritatile de pe par, degresandu-l doar cu apa rece,
Dar de ce faci asta? Nu ai apa calda? Poti face meningita si oricum nu te poti spala cum trebuie.
Eu unul nu suport dușurile reci și nici nu recomand. Dacă dispui de apă caldă de ce nu ai profita de ea?
Rusii si cei din nationalitatile care procedeaza astfel, au in gena acest lucru. Au o constructie si un tipar mental stramosesc care le permite sa faca baie cu apa rece gheata.
Eu inteleg ca probabil ai vazut in podcasturi sau alte genuri de videoclipuri pe internet ca daca faci baie cu apa rece iti stimuleaza creierul si iti intareste sistemul imunitar dar nu e neaparat adevarat.
Plus ca procedura de genul se face in pasi mici, treptat, de la apa calda, la apa unpic mai rece, apoi apa calita, apoi apa spre rece, apoi apa rece s-a.m.d... E un antrenament, trebuie sa iti inveti corpul sa se obisnuiasca cu noua temperatura la care vrei sa il supui.
Chiar daca dusul rece aduce beneficii, eu nu recomand sa-l faci prea des!
Este important să fii conștient de propriile limite și să acorzi atenție corpului tău. Dacă simți disconfort sau dacă ai anumite afecțiuni medicale preexistente, cum ar fi probleme cardiace sau circulatorii, ar trebui să consulți medicul înainte de a începe o rutină regulată de dușuri reci.
În cele din urmă, a face duș rece este o preferință personală și este important să găsești un echilibru care să se potrivească stilului tău de viață și sănătății tale generale.
Salut,și eu fac dusuri reci dimineața
Eu nu stau tot timpul cu capul sub apa, îl țin câteva secunde apoi fac cumva ca capul sa nu fie atins de apa cam 30 de sec, eu stau in dus minim 5 minute dar ți-aș recomanda că tu sa stai 1-3 min?
SmileAgain întreabă: