Pai stai un pic, nu am inteles: cum adica sa-ti puna pivot si coronita pe canin, cand un canal nu e curatat cum trebuie? Si cum sa ti-l si astupe inca? Iti dai seama ca acolo se va dezvolta o infectie si apoi trebuie sa strice iar coronita pivot si sa se apuce de gaurit din nou?
Acum despre al doilea dinte cu probleme; rezectia apicala (interventia chirurgicala ) este un posibil tratament dar din ce in ce mai des se obtin rezultate foarte bune doar cu tratamentul de canal facut corect urmat de obturatia de canal.Asta ar fi trebuit sa-ti faca si la caninul cu canalul "infundat" de care povesteai! Materialul de care spui ca-i construita coronita se cheama compozit si ti l-a "intarit" cu lampa de ultraviolete, nu cu laser .
Astfel ca este de recomandat tratarea granulomului (pungii de puroi sau a chistului) cu foarte mare atentie!
Deci: tratamentul de canal facut cu simt de raspundere (2-3-4 sedinte chiar) si apoi obturarea canalului.
Dintele situat intre canin si incisiv e tot incisiv dar lateral sau al doilea incisiv.
In rest, nu te speria, nu o sa ajungi la rezectie.
Multa sanatate!
Buna diesel94 Te rog spune-mi si mie ti-ai rezolvat problema? Eu urmez maine si mi-e foarte frica Mersi!
Deeaandreea9156 întreabă: