Ai nevoie de adidasi de alergat, din cauza asfaltului tare, gleznele / genunchii nostri au de suferit, de preferat ar fi sa alergi pe pamant daca ai unde. Alta chestie, nu ignora incalzirea, poti evita durerile datorita incalzirii, multi o ignora si ajung la accidente, greseala asta am facut-o si eu, e ca si cum te trezesti din somn si in urmatorul minut te dai jos din pat si alergi, o sa te doara toate oasele in cateva secunde Asa e si inainte de alergat, fa cateva fandari, ai nevoie de incalzire ca sangele sa coboare in muschi, de asemenea ai nevoie de stretching (gasesti pe Youtube mii si mii de exercitii), ca tendoanele tale sa fie flexibile, si la fel si muschii, putem compara atat tendoanele cat si muschii cu niste corzi, care in loc sa fie ca un elastic sa se intinda, sunt rigide ca o sarma si preiau tot socul din plin, de asta ai acele dureri. De asemenea pentru inceput nu alerga in fiecare zi, una da, una nu, si tot asa macar 2-3 saptamani sa-ti obisnuiesti organismul, pentru ca l-ai supus dintr-o data la efort. Totusi un sfat, eu personal am lasat alergatul in favoarea bicicletei, deoarece e tot cardio si esti mai protejat, bicicleta absoarbe 90% din socuri, asadar nu iti mai faci griji ca te poti accidenta si articulatile tale sunt in siguranta, cu toate ca si in cazul bicicletei, incalzirea nu trebuie sa lipseasca, 10 minute neaparat.
Mergi la un medic ortoped sa te consulte nu mai sta sa astepti diagnostic aici, daca stai asa se va agrava problema.
Ai suprasolicitat zona. Ori trece de la sine, ori te duci la medic (fapt ce ti-l recomand).