| Doub a întrebat:

Salut.
Schizofrenia este acelaşi lucru cu tulburarea afectivă bipolară?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, sunt doua psihoze complet diferite. Tulburarea afectiva bipolară purta inainte denumirea de tulburare maniaco-depresiva.

11 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Știam eu că era ceva ciudat la tine.

| Doub explică (pentru LoveSleep):

Mno, se mai întamplă.
Acum serios, ai idee?

| Doub explică (pentru Brigaela):

Dar schizofrenia este acelaşi lucru cu psihoza afectivă? Sau psihoza afectivă este tulburare afectivă bipolară sub alt nume? Sunt curioasă deoarece am pe cineva în familie care suferă şi iniţial ştiam că are psihoză afectivă, ca apoi să aflu că are schizofrenie. Şi m-a bagat în ceaţă. Oricum, vă mulţumesc de răspuns.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Doub):

Psihoza afectiva contine mai multe boli, printre acre si schizofrenia. In primii ani ai bolii, este posibil ca pacientul sa primeasca diagnosticul de psihoza afectiva, pentru ca ulterior sa primeasca un diagnostic mai specific de schizofrenie.

| minrest a răspuns:

Schizofrenia este o psihoza, deci face parte din categoria bolilor psihice foarte grave. Tulburarea afectiva bipolara este o boala mult mai putin grava. Ruda ta insa a avut de la inceput schizofrenie, dar i s-a spus psihoza afectiva, din motive pe care nu le cunosc. Oricum, adevarul nu a fost ocolit, odata ce s-a spus clar ''psihoza''. Mai mult ca sigur a primit si tratament cu neuroleptice, deci scopul nu a fost sa i se ascunda starea. Dumnezeu sa o ajute pe ruda ta.

| Lawliet14 a răspuns:

Dumnezeu sa te faca bine!

| Holy2010 a răspuns:

Nu, sunt diferite si tratamentul este total diferit.

| Doub explică (pentru Lawliet14):

Nu e vorba de mine, looool.laughing)))))))))))))

| Doub explică (pentru minrest):

Mulţumesc.happy

| AnimefangirlYaoi a răspuns:

Hey(mă bag si eu ca musca, dar chiar vreau sa răspund.
Deci... tulburarea afectiva bipolara este diferită de schizofrenie.
Schizofrenia se caracterizează prin viziuni auditive si vizuale, realitate eronată, crezi ca iti lipsesc parti/organe din corp sau ca ai cancer, auzi voci în capul tau care te îndeamnă sa faci anumite lucruri sau te jignesc...nu te lasa in pace...sunt insuportabile.
Schizofrenia este cea mai gravă boală psihică.
Tulburarea bipolara,din nume se înțelege... fericit si trist(episoade depresive si episoade maniacale sau hipomaniacale). Netratata,poate duce la suicid. Episoale au diferite durate de timp:minute, secunde(cazuri rare)zile, luni, chiar ani, rareori... Este a 4 cea mai gravă boală psihică.

Bye.

| Doub explică (pentru AnimefangirlYaoi):

Apreciez orice răspuns, deci mulţumesc.

" Netratata, poate duce la suicid."- Auci.