anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,scuze ca am postat la aceasta categorie dar din cate am vazut asta este cea mai cautata.
Daca fumez, ce pot face sa nu fac tartru la dinti? Cel mai bun raspuns primeste funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| FemeiaPisică a răspuns:

Indiferent dacă ești fumător sau nefumător, tot se formează tartrul. Tartrul se formează de la alimentele pe care le consumi. Tartrul reprezintă o placă bacteriană solidă(piatră) care acoperă spatele dinților în mod special pentru că acolo rămân resturi de mâncare mai ales între dinți.
Faptul că fumezi ai mai mult tartru din cauză că ai multe bacterii în gură de la fumul de țigară. Nu spun că un nefumător nu are tartru, are dar mai puțin față de un fumător.
Eu nu fumez și fac detartraj de 1-2 ori maxim pe an, chiar dacă este scump. Înainte nu făceam deloc și când am făcut detartraj pentru prima dată îmi sângera gingia pentru că era bolnavă de la tartru și durea groaznic. Nu mai am aceste probleme. Îți recomand să mergi la dentist măcar o singură dată pe an ca să îți curețe tartrul să nu ai probleme cu igiena dinților.

3 răspunsuri:
| peperonies a răspuns:

Sa nu fumezi.

| DeeaMarry a răspuns:

Bine ar fi sa faci doar tartru de la fumat, dar ma indoiesc.
Din cate am auzit si vazut, se ingalbenesc sau se strica.

| Eduard196 a răspuns:

Ia bicarbonat de sodiu.