| deeapanda a întrebat:

Salut sad scuze pentru categoria va rog nu radeti dar m-am taiat la deget cu o conserva si nu se mai opreste sangerarea ce sa fac?crying

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Irena97 a răspuns:

Da cu iod intai ( sau spirt), pune degetul apoi la apa rece la jet si daca nu trece repede pune o compresa acolo si tine apasat foarte tare.
Daca rana e foarte adanca trebuie sa te duci la doctor sa ti-o coase.

6 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Tine apasat acolo cu un tampon cosmetic imbibat in spirt si se va opri

| CristinaTaranu a răspuns:

Vitamina K e buna pentru sangerari, o gasesti la farmacie.
Sau... poti sa te legi strans la mana sau degetul la care te-ai taiat, astfel opresti curgerea sangelui si are timp sa se refaca tesutul, dar n-o tine mult ata/sfoara aia...
Nu uita de dezinfectat, conserva aia si tabla ei nu sunt din calea-fara de igienice.

| deeapanda explică (pentru CristinaTaranu):

Dwa numai am spirt sad merge cu after shave?laughing)

| CristinaTaranu a răspuns (pentru deeapanda):

No, tu fata, after shave are alcool, dar nu dezinfecteaza, el doar "racoreste" pielea, ca sa nu apara iritatii.
Sticla aia amarata de spirt n-ar trebui sa-ti lipseasca din casa, tocmai pentru astfel de cazuri.
Spala-te bine cu apa rece, nu calduta...in orice caz.

| HimoSsa a răspuns (pentru CristinaTaranu):

Cu siguranta se gaseste o lamie in frigider, nu!? Sucul ei este cel mai bun ajutor in asa situatie desi e cam usturatoare ajuta si nu lasa ca rana sa fie cu o cicatrice pronuntata!happy

| CristinaTaranu a răspuns (pentru HimoSsa):

Sucul de la lamaie e un acid, e mai mult decat dureros, mai ales daca suprafata ranii e mai mare. Dar n-am ce zice, e mai buna decat after shave-ul de care zicea ea.