Pana sa ajungi la medic, mergi la o farmacie si cere sfat acolo cum sa te tratezi. Trebuie sa isi schimbi frecvent si lenjeria intima (2-3 ori/zi) si sa o sterilizezi (nu e destul sa o speli) si sa iti speli asternuturile zilnic.
Ia ceva oral (clotrimazol poate).
Candidoza se face si de la antibiotice, nu e neaparat semn ca unul din voi a calcat pe alaturi. Si nu cred ca are legatura cu HIV, dar nu strica sa faceti amandoi test si de HIV si de HPV daca tot va duceti (ultimul nu are legatura).
Poti sa mai incerci:
- te stergi din fata spre spate. "Spatele" e plin de bacteria respectiva.
- Te usuci bine dupa baie/dus, eventual folosind un uscator de par pe un nivel inferior daca nu te tunzi jos.
- nu folosi sapun in jurul vaginului.
- daca ai un dispozitiv contraceptiv acolo inauntru trebuie sa il inlocuiesti.
- nu folosesti tampoane cu arome, nu faci spalaturi vaginale.
- foloseste lenjerie intima de bumbac, sa nu stea stransa, si nici pantalonii.
- ia probiotice (sa aiba lactobacillus acidophilus)
- renunti la zahar si alcool
- poate avea o legatura si cu AC daca folosesti, asta discuti la doctor dar nu tai AC-ul pana atunci.
Spital nu ai auzit ca exista? Urgente medicul de garda te va lua in primire. Pt a afla daca ai HIV trebuie sa faci analize nu te alarma asa repede, nul minti pe doctor orice te-ar intreba altfel analizele nu vor iesi cum trebuie.
Si partenerul tau trebuie sa faca analize, unul din voi a inselat si s-a tras boala de transmitere sexuala.
Nu a inselat nimeni pe nimeni e din cauza ca obisnuiesc sa fac "dusuri" vaginale si pentru ca am o boala autoimuna si un tratament pe care nu l-am respectat, nu a cerut nimeni parerea cuiva de ce am facut-o, intrebarea era ce pot sa fac pana ajung.
Mergeți la UPU. Oricum, după simptomele descrise, e posibil să ajungeți! Și, cine v-a recomandat tratamentul?
Multe greșeli, care vă pot costa, inclusiv capacitatea de a deveni mamă!
Sănătate!
Apoi raspunsul lor e sa merg la ginecolog
Doamnă, la UPU, vi se va face fișă de intrare, vă va consulta medicul de gardă, va confirma diagnosticul de intrare și veți fi trimisă la boli infecțioase, nu ginecolog. Ginecologul nu se ocupă de candidoză, afte.
Candida e o boala vaginala se trateaza la ginecolog, daca nu aveti raspuns la intrebarea de mai sus nu raspundeti sa va aflati in seama, si nu o sa merg la toti obositi de la stat, astept pana dupa anul nou sa ajung in Bucuresti la un ginecolog bun.
Candida raspunde rapid la bicarbonatul de sodiu.
Dizolva intr-un pahar de apa 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si amesteca ffff bine pana se dizolva si bea-l. Se poate pune si zeama de lamaie, dar atentie, ca trebuie un pahar f inalt, ca se face efervescenta.
Poti face spalaturi vaginale cu un irigator cu apa calduta si bicarbonat dizolvat.
Poti sta cu poponetul in apa calda in care ai dizolvat bircabonat de sodiu.
Totusi, pentru a afla cu ce esti contaminata, mergi de uregnta la medic pentru investigatii medicale.
Daca prietenul tau nu are inca simptome, este doar o chestie de timp, pana si el le va vea, oadat ce ati facut sex neprotejat.
Evitati sexul pana la vindecarea completa, ca pot apare ulceratii si usturimi.
Tratamentul trebuie facut concomitent de ambii partneri de sex si pana la refacerea analizelor si confirmarea ca testul este negativ (ca nu mai exista bacteria sau virusul), nu aveti voie sa facetis ex, ca sa nu va recontaminati.
Nu-ti mai da cu toate tampeniile fara parerea unui medic. Mergi la urgente. Si cafteste-l pe iubi.
Mergi la spital in urgenta si tot te consulta cineva, preferabil sa mergi ziua. Ia-ti buletin + card de sanatate daca ai.
S-a rezolvat, era cica de la apa, cateva zile dupa mine a facut si vara mea cica tot de la apa, mentionez ca nu am intrat in contact cu ea, nici la telefon nu am vorbit , stam in zone apropiate, ai da probabil de la apa, deasupra apei se formeaza o chestie alba si plantele mi-au murit toate