| TheDarkDragon a întrebat:

Salut.Se poate sa ai o carie chiar daca nu se vede? Ca de vineri ma doare o masea.Adica vineri m-a durut doar dupa masa si seara, si ieri la fel, dar azi ma doare de cand m-am trezit.Si m-am uitat la masea, dar nu se vede nimic, nicio carie, nici gingia inflamata, doar ca ma doare in special mai tare daca beau ceva rece sau respir aer rece.Stiti cumva ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Jonas94 a răspuns:

Poate să fie o carie inter-dentară, care nu se vede cu ochiul liber.
Cel mai bine ar fi să te duci la un cabinet stomatologic pentru un consult.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Mai mult ca sigur este o carie sau un iceput de carie.Din simptomele descrise asta reiese cel putin.Chiar si craparea smaltului dentar poate da aceste simptome.Partea prosta este cu inflamarea gingiei, asta arata si o infectie. Durerile dentare sunt forte neplacute si se si intind pe mai mult de o zi doua.Cred ca sti si tu ca este absolut necesar o vizita la stomatolog, cu cat actionezi mai repede cu atat mai putin v-a avea de lucru stomatologul, implicit vei scapa mai usor.Tot el iti v-a recomanda si doza optima de antibiotic pe care va trebui sa o iei.

| TheDarkDragon explică (pentru Adrian_Mares_1972):

Pai o sa merg daca nu imi trece nici maine, dar nu este inflamata gingia, asa am zis.Nu se vede absolut nimic neinregula.

Răspuns utilizator avertizat
| Mihai56t a răspuns:

Poate ai tras curent, si atuomat, maseaua este imflamata.
Spune-i medicului de familie, pentru a-ti face un control sa fi sigur ca totul este ok.
Multa sanatate!

| TheDarkDragon explică (pentru Mihai56t):

Se poate, caci sunt si racit.Mersi.