| Silviu_Talmacel_1988 a întrebat:

Salut,

Stie careva la cat timp dupa ce ai terminat de luat antibiotice vreo 5 zile poti sa iei din nou?

Mi s-a umflat iar maseaua dupa cateva zile si ma intreb daca e posibil sa iau din nou vreo 5-7 zile fara probleme.

Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Poti lua antibiotic rezolvi pentru moment dar obligatoriu trebuie sa -i faci o vizita medicului dentist.La maseau ta netratata poate sa apara gangrena pulpara, mai putin dureroasa(este distrus nervul), dar insotita de un miros deosebit de neplacut si foarte periculoasa. Poate sa devina izvorul unui mare numar de complicatii infectioase, locale si la distanta. Daca esti elev du-te la cabinetul stomatologic arondat scolii tale si urmeaza cu regularitate tratamentul.

| BiuL a răspuns:

Cu antibioticele ai tratat doar infectia, nu si cauza. Daca iei mai antibiotice, iar ti se dezumfla, apoi cand termini pastilele iar ti se umfla caci cauza care a generat infectia (si umflatura) e tot acolo. Du-te la un dentist.

| KodrutZ a răspuns:

Ce e timpenia asta? Iei antibiotice dupa ureche cum se umfla maseaua? Foaie de varza (verde, proaspata) usor zdrobita aplicata local deumfla garantat. Din pacate nu rezolva si infectia, asa ca MERGI LA DOCTOR!
P.S. Toti sintem destepti si meseriasi cind e vorba sa ne tratam de capul nostru. Eu mi-am dezumflat maseaua cu varza timp de vreun an fara probleme. Doar ca atunci cind au aparut problemele, daca nu aveam un pic de noroc puteam sa dau si coltul...

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU se administrează antibiotice ( sau alte medicamente ) aşa "după ureche"!

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la o masea ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

Toate cele bune.

Răspuns utilizator avertizat