| Mihai8767 a întrebat:

Salut. Stie cineva ce inseamna VCI-cu colaps 18 la o ecografie cardiaca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Slabe sanse sa fie aici medici cardiologi.
Cu acest ecograf trebuie sa mergi la un medic cardiolog, desi eu stiu ca un MEDIC cardiolog iti interpreteaza si face ecograful acesta la inima, nu femeia de serviciu sau asistenta ori secretara...deci era de abilitatea persoanei care a efectuat acest ecograf sa si dea un verdict in baza acestui ecograf, si toate explicatiile necesare ce rezulta de pe urma acestei investigatii.
Acum persoana care a facut ecograful fie ca esti tu sau alta persoana trebuie sa mearga la un medic pentru diagnostic si interpretare daca se doreste acest lucru!

| Floridori a răspuns:

Depinde de ce s-a urmarit in urma examinarii.
Ar fi util sa spui unitatea de masura astfel incat sa fie clara intentia masuratorilor (mm sau %; banuiesc ca este %, dar poate vrei sa confirmi) si daca se refera la colaps inspirator.

| Mihai8767 explică (pentru Floridori):

18%, scuze, am uitat sa menționez