| GeorgeCristian123 a întrebat:

Salut.
Stiti cumva cum sa scap de raul de masina? Vreau sa imi iau carnetul de sofer, dar cred ca acest "defect" ma va impiedica sa trec examenul.Am 16 ani si sper ca pana la 18 ani sa scap de raul de masina, vreau niste sfaturi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Si eu am rau de masina si la volan nu mi s-a intamplat sa am niciodata, la fel si maica-mea, daca conduci tu nu ti-e rau.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stai liniștit, când conduci Raul de mașină nu se mai manifesta

| dannyel86 a răspuns:

Pana sa te panichezi si sa cauti solutii, ar trebui sa stii ca in postura de sofer nu mai ai acea senzatie ca ti se intoarce stomacul. happy Si eu am rau de masina (orice vehicul) ca pasager, dar cat am exersat la volan pentru scoala auto nu am experimentat aceasta neplacere.winking
Nu e exclus sa fie valabil si pentru tine.
Urca la volan si vezi cum te simti! big grin

| ziftode a răspuns:

Cand conduci raul de masina nu se manifesta
din cauza ca raul de masina apare cand masina face manevre pe care urechea interna nu le anticipeaza asa ca, considera ca esti intoxicat si incearca sa goleasca stomacul
cand conduci, atunci anticipezi tot timpul ce o sa se intample, pentru ca practic tu faci respectiva manevra

totusi, exista un medicament numit: cocculine, care e foarte bun, nu are efecte secundare (cel putin eu nu am avut niciunul) si care are efect instantaneu (nu se inghite, se rontaie)
totusi citeste cu multa atentie prospectul:
http://www.sfatulmedicului.ro/......mate_15675

| christine99 a răspuns:

Mergi mai des cu mașina/ distanțe din ce in ce mai mari și organismul se obișnuiește.