| Valenziana a întrebat:


Stiti vaccinul acela impotriva cancerului de col uterin care se face la 14 ani, eu nu l-am facut. Am 16 ani si ma gandeam sa il fac, dar cineva mi-a spus ca nu mai pot. Este adevarat? Si sa il fac avand in vedere ca nimeni din familia mamei si a tatalui nu a avut nici o forma a bolii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vaccinul se cheama Gardasil si se poate face la orice varsta doresti.
Este indicat sa se faca la varsta cat mai mica, inainte de inceperea vietii sexuale ca sa fii protejata de contaminarea cu virusul HPV, dar se poate face la orice varsta, inainte sa decizi a avea sex, pentru ca baietii sunt purtatori si noi suntem afectate. Recent, d efapt sunt deja cativa ani, s-a descoperit ca HPV-ul se ia si la baieti si pot face cancer in gat, daca ofera cunnilingus la o fata care este deja contaminata cu HPV. Binenteles ca sunt aproximativ 200 de tulpini de HPV si doar 8 sunt cancerigene.
Intamplarea face sa fii lucrat acum 5-6 ani in Australia la o companie de cercetare stiitifica si sa discut cu un profesor doctor despre gardsail si efectele lui secundare si daca il recomanda. In perioada aia taman se faceau vaccinari in masa in Romania cu Gardasil si surorile mele ma intrebau daca sa vaccineze nepotelele.
Raspunsul acestui profesor doctor care lucra la prepararea alor vaccinuri similare, a fost foarte sugestiv: "daca ar fi fetita mea, nu i-as face acel vaccin, inca nu se cunsoc efectele secundare, inca nu a fost indeajuns testat". Deci, decizia iti apartine!
Daca faci sex neprotejat oricum te supui contaminarii tuturor bolilor cu transmitere sexuala, dar daca nu accepti sa faci sex fara prezervativ, etse cel mai bine si mai sanatos.

| Valenziana explică (pentru Violleta2022):

Multumesc pentru raspuns happy
Deci daca folosesti prezervativul nu contactezi deloc acele tulpini sau sunt sanse dar mai putine?

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!


" 2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI SILGARD Nu utilizaţi Silgard dacă:

persoana care va fi vaccinată:

este alergică (hipersensibilă) la oricare dintre substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Silgard (enumerate la „alte componente" - vezi pct. 6)
a prezentat o reacţie alergică după administrarea unei doze de Silgard
are o boală care se manifestă cu febră ridicată. Cu toate acestea, o febră mică sau o infecţie moderată a tractului respirator superior (de exemplu, o răceală), nu reprezintă un motiv pentru a amâna vaccinarea.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Silgard:

Trebuie să anunţaţi medicul dacă persoana care va fi vaccinată:

are o tulburare hemoragică (o boală care produce o sângerare mai mare decât ar fi normal), de exemplu hemofilie
are un sistem imunitar slăbit, de exemplu din cauza unei malformaţii genetice sau a unei infecţii cu HIV

Ca şi în cazul oricărui alt vaccin, Silgard nu poate asigura protecţie 100 % la toate persoanele vaccinate.

Silgard nu protejează împotriva fiecărui tip de papilomavirus uman. De aceea, trebuie continuate măsurile adecvate de precauţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Silgard nu protejează împotriva altor boli, care nu sunt determinate de papilomavirusuri umane.

Vaccinul nu este un substitut pentru controlul medical periodic cervical de rutină. Trebuie să respectaţi în continuare sfatul medicului dumneavoastră cu privire la testele de frotiu cervical/la testele Papanicolau, precum şi la măsurile de prevenire şi protecţie.

Ce alte informaţii importante trebuie să cunosc despre Silgard?

Durata perioadei de protecţie nu se cunoaşte în prezent. Pentru a stabili dacă este nevoie de o doză de rapel sunt în curs de desfăşurare studii de urmărire pe termen lung.
...
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate vaccinurile şi medicamentele, Silgard poate cauza reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

După utilizarea Silgard pot fi observate următoarele reacţii adverse:

Foarte frecvente (la peste 1 pacient din 10 pacienţi), reacţiile adverse la locul injectării includ: durere, inflamaţie şi roşeaţă. S-a înregistrat şi febră.

Frecvente (la peste 1 pacient din 100 pacienţi), reacţiile adverse la locul injectării includ: vânătaie, mâncărime, dureri la nivelul extremităţilor.

Rare (la mai puţin de 1 din 1000 pacienţi), cazuri de urticarie uşoară (urticarie).

Foarte rare (la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi) s-au raportat dificultăţi de respiraţie (bronhospasm).

La administrarea Silgard împreună cu o doză rapel de vaccin combinat difteric, tetanic, pertussis [componentă acelulară] şi poliomielitic [inactivat] în cursul aceleiaşi vizite medicale, au existat mai multe cazuri de cefalee şi inflamaţie la nivelul locului de injectare.

Reacţiile adverse care au fost raportate în timpul utilizării dupăpunerea pe piaţă includ:

A fost raportat leşinul, însoţit uneori de tremurături sau rigiditate. Chiar dacă episoadele de leşin sunt mai puţin frecvente, pacienţii trebuie supravegheaţi timp de 15 minute după administrarea vaccinului HPV.

Au fost raportate reacţii alergice care pot include dificultate în respiraţie, respiraţie şuierătoare (bronhospasm), urticarie şi erupţii pe piele. Unele dintre aceste reacţii au fost severe.

Similar altor vaccinuri, reacţiile adverse care au fost raportate în timpul utilizării includ: mărirea ganglionilor (gât, axilă sau abdomen), sindromul Guillain-Barré (slăbiciune musculară, senzaţii neobişnuite, furnicături la nivelul braţelor, gambelor şi părţii superioare a corpului), ameţeli şi dureri de cap, greaţăşi vărsături, dureri articulare, dureri musculare, oboseală sau senzaţie de slăbiciune neobişnuite, frisoane şi senzaţie generală de rău.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversănemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului sau farmacistului." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......LGARD.aspx



"4.3 Contraindicaţii Cervarix

Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi.

Administrarea Cervarix trebuie amânată la subiecţii cu boală febrilă acută gravă. Totuşi, prezenţa unei infecţii minore, ca de exemplu o răceală, nu constituie o contraindicaţie pentru imunizare.

4.4 Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare

Decizia vaccinării individuale a unei persoane de sex feminin trebuie să ia în considerare riscul său de expunere anterioră la HPV şi beneficiul potenţial al vaccinării.

Ca în cazul utilizării tuturor vaccinurilor injectabile, trebuie să fie întotdeauna la îndemână tratament medical adecvat şi supraveghere în cazul rar de apariţie a reacţiilor anafilactice după administrarea vaccinului.

Sincopa (leşinul) poate sa apară după, sau chiar înaintea oricărei vaccinări, în special la adolescenţi, ca un răspuns psihogenic la acul de seringă. Aceasta poate fi însoţită de câteva simptome neurologice, ca de exemplu tulburarea temporară a vederii, paraestezie şi mişcări tonico-clonice ale membrelor în timpul recuperării. Este important să fie funcţionale proceduri pentru a preveni rănirea ca urmare a leşinului.

Cervarix nu trebuie în nici un caz administrat intradermic sau intravascular.
Nu sunt disponibile date în ceea ce priveşte administrarea subcutanată a Cervarix.

Similar altor vaccinuri administrate intramuscular, Cervarix trebuie administrat cu precauţie la pacienţii cu trombocitopenie sau cu orice alte tulburări de coagulare, deoarece la aceşti subiecţi poate apare hemoragie după administrarea intramusculară.

Similar altor vaccinuri, este posibil să nu se obţină un răspuns imun protector la toţi pacienţii vaccinaţi.

Cervarix protejează doar împotriva bolii determinate de tipurile HPV 16 şi 18 şi într-o anumită măsură împotriva bolilor provocate de anumite tipuri oncogene înrudite de HPV (vezi pct.5.1). De aceea, se va continua utilizarea măsurilor de protecţie corespunzătoare împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Cervarix este doar pentru utilizare profilacticăşi nu are efect asupra infecţiilor active cu HPV sau asupra bolii evidenţiate clinic. Nu s-a demonstrat că Cervarix are efect terapeutic. De aceea, vaccinul nu este indicat pentru tratarea cancerului de col uterin sau a neoplaziei cervicale intraepiteliale (CIN). De asemenea nu este indicat pentru prevenirea dezvoltării altor leziuni dovedite a fi legate de alte tipuri de HPV sau a infecţiilor existente cu tipuri prezente sau nu în compoziţia vaccinului HPV (vezi pct.5.1 "Eficacitatea la femei cu dovezi ale infecţiei cu HPV-16 sau HPV-18 la momentul înrolării în studiu").

Vaccinarea nu înlocuieşte screening-ul periodic cervical. Deoarece nici un vaccin nu este 100% eficient şi deoarece Cervarix nu oferă protecţie împotriva oricărui tip de HPV sau împotriva infecţiilor HPV existente, screening-ul periodic cervical are o importanţă criticăşi trebuie făcut în acord cu recomandările locale.

Durata perioadei de protecţie nu a fost pe deplin stabilită. Momentul administrării şi necesitatea unei/unor doze de rapel nu au fost stabilite.

Nu există date despre utilizarea Cervarix la subiecţii cu deficienţe ale sistemului imunitar, ca de exemplu pacienţii cu infecţie HIV sau pacienţii care urmează tratament imunosupresor. Similar altor vaccinuri, este posibil să nu se obţină un răspuns imun adecvat la aceste persoane.

Nu sunt disponibile date de siguranţă, imunogenitate sau eficacitate pentru a susţine posibilitatea înlocuirii Cervarix cu alte vaccinuri HPV.
...

4.8 Reacţii adverse

Studii clinice

În studiile clinice care au înrolat persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 10 şi 72 de ani (dintre care 79, 2% aveau vârsta cuprinsă între 10-25 ani la momentul înrolării), Cervarix a fost
administrat unui număr de 16142 subiecţi, 13811 fiind numărul de subiecţi din grupele de control. La aceşti subiecţi s-a urmărit apariţia evenimentelor adverse grave pe toată perioada efectuării studiilor. Într-un subgrup pre-definit de subiecţi (Cervarix = 8130 versus control = 5786), reacţiile adverse au fost urmărite timp de 30 de zile după fiecare injectare.

Cea mai frecventă reacţie adversă observată după administrarea vaccinului a fost durerea la nivelul locului de injectare, care a apărut după 78% dintre doze. Majoritatea acestor reacţii au avut o severitate uşoară până la moderatăşi au fost tranzitorii.

Reacţiile adverse considerate a fi cel puţin posibil legate de vaccinare au fost clasificate în funcţie defrecvenţă.

Frecvenţele au fost raportate astfel:
Foarte frecvente (≥ 1/10)
Frecvente (≥ 1/100 şi < 1/10)
Mai puţin frecvente (≥1/1000 şi < 1/100)

Infecţii şi infestări:
Mai puţin frecvente: infecţii ale căilor respiratorii superioare

Tulburări ale sistemului nervos: Foarte frecvente: cefalee Mai puţin frecvente: ameţeli

Tulburări gastro-intestinale:
Frecvente: simptome gastrointestinale incluzând greaţă, vărsături, diaree şi durere abdominală

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: Frecvente: mâncărime/prurit, erupţie cutanată, urticarie

Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv: Foarte frecvente: mialgii Frecvente: artralgii

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare:
Foarte frecvente: reacţii la nivelul locului de injectare incluzând durere, eritem, edem; oboseală
Frecvente: febră (≥38°C)
Mai puţin frecvente: alte reacţii la nivelul locului de administrare ca induraţie, parestezii locale

Un profil de siguranţă similar a fost observat la subiecţii cu infecţii anterioare sau curente cu HPV comparativ cu subiecţii cu teste negative pentru ADN HPV oncogenic sau seronegative pentru anticorpii anti HPV-16 şi HPV-18.

Date obţinute din supravegherea după punerea pe piaţă

Datorită faptului că aceste evenimente au fost raportate spontan, nu este posibilă o estimare sigură a frecvenţei acestora.

Tulburări hematologice şi limfatice Limfadenopatie

Tulburări ale sistemului imunitar Reacţii alergice (inclusiv reacţii anafilactice şi anafilactoide), angioedeme

Tulburări ale sistemului nervos Sincopă sau răspunsuri vasovagale la injectare, uneori însoţite de mişcări tonico-clonice (vezi pct. 4.4)." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......VARIX.aspx



"4.3 Contraindicaţii Gardasil

Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi.

La persoanele care prezintă simptome sugestive de hipersensibilitate după administrarea unei doze de Gardasil nu trebuie să se administreze ulterior alte doze de Gardasil.

Administrarea de Gardasil trebuie amânată la persoanele cu boli febrile acute severe. Cu toate acestea, prezenţa unei infecţii minore, cum ar fi infecţia uşoară a tractului respirator superior sau febra mică, nu constituie o contraindicaţie pentru imunizare.

4.4 Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare

Decizia de a vaccina o persoană trebuie să ia în considerare riscul de expunere anterioară la HPV şi potenţialul de a beneficia de vaccinare.

Ca şi în cazul tuturor vaccinurilor injectabile, trebuie să fie întotdeauna disponibil tratament medical adecvat pentru eventualitatea apariţiei de reacţii anafilactice rare care apar după administrarea vaccinului.

Sincopa (leşinul) poate să apară în urma oricărei vaccinări, în special la adolescenţi şi adulţi tineri. Sincopa, însoţită uneori de cădere şi/sau mişcări tonico-clonice, a apărut după vaccinarea cu Gardasil (vezi pct. 4.8). Prin urmare, persoanele vaccinate trebuie urmărite cu atenţie pe o perioadă de aproximativ 15 minute după administrarea Gardasil.

Ca şi în cazul oricărui vaccin, vaccinarea cu Gardasil nu poate asigura protecţia tuturor persoanelor vaccinate.

Gardasil asigură protecţie numai împotriva bolilor determinate de HPV tipurile 6, 11, 16 şi 18 şi într-o măsură limitată împotriva bolilor determinate de anumite tipuri HPV înrudite (vezi pct. 5.1). De aceea, trebuie continuate măsurile de precauţie adecvate împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Gardasil este destinat doar pentru utilizare profilacticăşi nu prezintă niciun efect asupra infecţiilor cu HPV active sau bolii clinice dobândite. Gardasil nu a demonstrat efecte terapeutice. De aceea, vaccinul nu este indicat pentru tratarea cancerului cervical, a leziunilor displazice cervicale, vulvare şi vaginale de grad înalt sau a verucilor genitale. De asemenea, nu este indicat pentru prevenirea evoluţiei altor leziuni determinate de HPV.

Gardasil nu previne leziunile determinate de unul dintre tipurile de HPV prezente în vaccin, la persoanele infectate cu acel tip de HPV la momentul vaccinării (vezi pct. 5.1).

Utilizarea Gardasil la femei adulte trebuie să ia în considerare variabilitatea prevalenţei tipurilor de HPV în diferite zone geografice.

Vaccinul nu este un substitut pentru examenul medical periodic cervical de rutină. Deoarece niciun vaccin nu este 100 % eficace, iar Gardasil nu asigură protecţie împotriva fiecărui tip de HPV sau împotriva infecţiilor cu HPV existente, examenul medical periodic cervical de rutină este important şi trebuie urmate recomandările locale.

Nu sunt disponibile date privind administrarea de Gardasil la persoane cu răspuns imun insuficient. Persoanele cu răspuns imun insuficient, din cauza unei terapii imunosupresoare puternice, a unui defect genetic, a infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), sau din alte cauze, pot să nu prezinte răspuns la vaccin.

Vaccinul trebuie administrat cu prudenţă la persoanele cu trombocitopenie sau cu oricare tulburări de coagulare, deoarece la aceşti subiecţi pot apărea sângerări după administrarea intramusculară.

Durata perioadei de protecţie nu se cunoaşte în prezent. Eficacitatea protecţiei de durată s-a observat timp de 4, 5 ani după completarea seriei de 3 doze. Studii de urmărire pe termen lung sunt în curs de desfăşurare (vezi pct. 5.1).

Nu sunt disponibile date de siguranţă, imunogenitate sau eficacitate pentru a susţine interşanjabilitatea Gardasil cu alte vaccinuri HPV.
...
4.8 Reacţii adverse

A. Rezumatul profilului de siguranţă

În 7 studii clinice (6 dintre ele controlate cu placebo), persoanelor li s-a administrat Gardasil sau placebo, în ziua includerii în studiu şi la aproximativ 2 şi 6 luni după aceea. Puţine persoane (0, 2 %) au renunţat din cauza reacţiilor adverse. Siguranţa a fost evaluată fie la nivelul întregii populaţii din studiu (6 studii), fie în cadrul unui grup predeterminat (un studiu) din populaţia de studiu, folosind fişă de vaccinare (FV) cu supraveghere timp de 14 zile după fiecare injectare cu Gardasil sau cu placebo. Persoanele care au fost monitorizate cu ajutorul FV cu supraveghere au inclus 10088 persoane (6995 persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 45 ani şi 3093 persoane de sex masculin, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 26 ani la includerea în studiu) cărora li s-a administrat Gardasil şi 7995 persoane (5692 femei şi 2303 bărbaţi) cărora li s-a administrat placebo.

Cele mai fecvente reacţii adverse observate au fost reacţii la locul de injectare (77, 1% dintre vaccinaţi în decurs de 5 zile după oricare dintre vaccinări) şi cefalee (16, 6% dintre vaccinaţi). Aceste reacţii adverse sunt în general de intensitate uşoară sau moderată.

B. Rezumatul sub formă de tabel al reacţiilor adverse

Studii clinice

Tabelul 1 prezintă reacţii adverse determinate de vaccin, care s-au observat la subiecţii la care s-a administrat Gardasil, cu o frecvenţă de cel puţin 1 %, şi, de asemenea, cu o frecvenţă mai mare decât cea observată la subiecţii la care s-a administrat placebo. Ele sunt clasificate din punct de vedere al frecvenţei folosind următoarea convenţie:

[Foarte frecvente (≥ 1/10); Frecvente (≥ 1/100 şi < 1/10); Mai puţin frecvente (≥ 1/1000 şi < 1/100); Rare (≥ 1/10000 şi < 1/1000); Foarte rare (< 1/10000)]

Experienţa după punerea pe piaţă

Tabelul 1 include de asemenea evenimentele adverse care au fost spontan raportate după punerea pe piată la nivel global a Gardasil. Deoarece aceste evenimente au fost raportate în mod voluntar de către o populaţie de mărime incertă, nu este posibil ca frecvenţa acestora să fie estimată într-un mod sigur sau să fie stabilită, pentru toate evenimentele, o relaţie de cauzalitate cu expunerea la vaccin. Prin urmare, frecvenţa acestor evenimente adverse este clasificată ca şi "cu frecvenţă necunoscută".

Tabelul 1: Reacţiile adverse după administrarea Gardasil obţinute din studiile clinice şi supravegherea după punerea pe piaţă



Aparate, sisteme şi organe


Frecvenţă


Reacţii adverse

Infecţii şi infestări


Cu frecvenţă necunoscută


Celulită la locul injectării*

Tulburări hematologice şi limfatice


Cu frecvenţă necunoscută


Purpură trombocitopenică idiopatică*, limfadenopatie*

Tulburări ale sistemului imunitar


Cu frecvenţă necunoscută


Reacţii de hipersensibilitate incluzând reacţii anafilactice/anafilactoide *

Tulburări ale sistemului nervos


Foarte frecvente


Cefalee




Cu frecvenţă necunoscută


Ameţeli1 *, sindrom Guillain-Barré *, sincopă însoţită uneori de mişcări tonico-clonice*

Tulburări gastro-intestinale


Frecvente


Greaţă




Cu frecvenţă necunoscută


Vărsături*

Tulburări musculo-scheletice şi


Frecvente


Durere la nivelul extremităţilor

ale ţesutului conjunctiv


Cu frecvenţă necunoscută


Artralgie*, Mialgie*

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare


Foarte frecvente


La nivelul locului de injectare: eritem, durere, edem

Frecvente


Febră La nivelul locului de injectare: hematom, prurit

Cu frecvenţă necunoscută


Astenie*, frisoane*, fatigabilitate*, stare generală de rău*



* Evenimentele după punerea pe piaţă (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile). 1 În timpul studiilor clinice, ameţelile au fost observate ca şi reacţie frecventă la femeii. La bărbaţi ameţelile nu au fost observate la o frecvenţă mai mare la indivizii vaccinaţi comparativ cu indivizii la care s-a administrat placebo.

În plus, în studiile clinice, reacţiile adverse despre care investigatorul studiului a considerat că sunt determinate de vaccin sau de placebo, s-au observat cu o frecvenţă mai mică de 1 %:

Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale: Foarte rare: bronhospasm.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat:
Rare: urticarie.
S-au observat nouă cazuri (0, 06%) în grupul la care s-a administrat Gardasil şi 20 cazuri (0, 15%) în grupul la care s-a administrat placebo.

În studiile clinice, persoanele din Populaţia de Siguranţă au raportat orice afecţiuni medicale noi în timpul perioadei de urmărire. Printre cele 15706 persoane la care s-a administrat Gardasil şi 13617 persoane la care s-a administrat placebo, au fost raportate 39 cazuri de artrită/artropatie nespecifică, 24 în grupul Gardasil şi 15 în grupul placebo.

Într-un studiu clinic cu 843 adolescenţi sănătoşi de sex masculin şi feminin, cu vârsta cuprinsă între 11-17 ani, administrarea primei doze de Gardasil concomitent cu o doză rapel de vaccin combinat difteric, tetanic, pertussis [componentă acelulară] şi poliomielitic [inactivat] a indicat raportarea mai multor cazuri de inflamaţie la nivelul locului de injectare şi de cefalee, ca urmare a administrării concomitente. Diferenţele observate au fost < 10%, iar la majoritatea persoanelor, evenimentele adverse au fost raportate ca fiind de intensitate uşoară până la moderată." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......DASIL.aspx


Vezi detalii COMPLETE la linkul :
http://www.ema.europa.eu/......051549.pdf

http://www.ema.europa.eu/......024632.pdf

http://www.ema.europa.eu/......021142.pdf


Acum poţi decide SINGURĂ dacă e bine să-l faci ( sau nu )...


Toate cele bune!

| Valenziana explică (pentru bursuc001):

Multumesc pentru raspuns! happy

| bursuc001 a răspuns (pentru Valenziana):

Cu plăcere happy

O zi frumoasă!

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Stai linistita, n-ai pierdut nimic. Sunt multe controverse cu acest vaccin. Cancerul poate fi favorizat de multi factori dintre care multi sunt necunoscuti asa ca vaccinul e de fapt doar un bun mod pentru unii de a face bani. Altii zic ca ar putea fi chiar daunator.

| OoBunnyoO a răspuns:

Din cate stiu, vaccinul pentru col uterin se poate face pana la 26 de ani. Ca sa fii sigura totusi, poti da un telefon la doctorul de familie, nu cred ca este nevoie de consultatie doar pentru a-l intreba chestia asta.
Virusul il poti contacta mai tarziu pentru ca este un virus cu transmitere sexuala, deci faptul ca parintii tai nu au, nu va avea nicio influenta asupra ta. Orice contact sexual neprotejat pe viitor este posibil sa cauzeze o infectie cu HPV.

Vaccinurile sunt unul dintre motivele pentru care mult dintre bolile cu care ne-am confruntat in trecut nu mai exista acum. Motivul pentru care copiii nevaccinati reusesc sa supravietuiasca in societate in ziua de azi este pentru ca restul oamenilor sunt vaccinati iar bolile respective nu mai sunt active, tocmai din cauza faptului ca majoritatea oamenilor nu mai pot fi purtatori. Efectul vaccinurilor este foarte usor vizibil daca se face o paralela intre numarul populatiei din trecut si mortile cauzate la varste fragede de ciuma, tuberculoza, boli care decimau societatea si numarul acestor morti, in prezent. Bolile alea nu au disparut fara motiv, au disparut pentru ca acum sunt tinute sub control de vaccinuri.
Cat despre videoul dat mai sus de TraiesteClipa, contine o gama de informatii luate din context si manipulate intr-un fel, incat sa isi demonstreze punctul de vedere.
Vaccinurile contin intr-adevar o bacterie sau un virus. Contin virusul sau bacteria intr-o forma foarte slaba, in asa fel incat anticorpii vor recunoaste acest virus si vor reusi sa il combata rapid. Pe viitor limfocitele si anume celulele B si celulele CD4, un subtip al celulelor T, sunt celule de memorie. Ele contin informatia despre bacteria sau virusul din vaccin si vor transmite corpului mesajul de a produce o serie de anticorpi care vor fi creati si vor ramane in stadiu inactiv in nodulii limfatici. In momentul in care corpul va fi atacat din nou de acelasi tip de virus existent in vaccin, corpul va avea deja anticorpii pregatiti si ii va fi mult mai usor sa combata antigenul.
Vaccinurile nu te protejeaza 100% de boala, ci doar ajuta corpul in combaterea acestei boli. De aceea cand iei gripa te tine doua saptamani cu febra, iar cand faci vaccinul si iei gripa te simtia putin naspa o zi dupa vaccin, iar cand iei gripa esti bolnav trei zile si nu doua saptamani.
Cat despre celelalte substante "toxice" din vaccin, sunt in cantitati neglijabile, incat corpul abia le simte. Iar motivul pentru care exista in vaccin este pentru a se asigura ca antigenul din vaccin ramane in stadiu pasiv, in asa fel incat sa nu atace corpul la putere maxima cand este introdus, dar sa fie suficient de puternic pentru a fi recunoscut de corp.
Cat despre efectele adverse, da exista. La fel cum orice pastila are efecte adverse. Insa, beneficiile aduse de vaccinuri si de medicamente sunt mult mai mari decat, pagubele aduse de ele.
Cat despre doctorii carora nu le pasa de pacienti, o alta aberatie. Poate nu le pasa neaparat in mod direct de pacienti, dar le pasa sa aiba un loc de munca si de numarul pacientilor. In momentul in care un doctor nu isi face treaba isi pierde pacientii si locul de munca. Foarte putini indivizi isi doresc sa nu aiba un loc de munca, mai ales dupa ce au stat intr-o facultate zece ani de zile.

P.S. Scuze ca m-am lungit atat de mult, dar raspunsul meu era de fapt scris pentru TraiesteClipa si am observat ca ma ignora abia dupa ce am scris tot raspunsul. Asa ca am zis sa il las cum este, mai ales in cazul in care se gandeste cineva sa il ia in serios. M-as fi simtit cu constiinta incarcata sa stiu ca am lasat asemenea aberatii trecute neoservate. Mai ales ca in cazul asta pot avea consecinte destul de grave.

| Valenziana explică (pentru OoBunnyoO):

Multumesc pentru raspuns happy Nu este prea lung.
Dupa parerea ta, daca voi avea grija la persoanele pe care le aleg, este nevoie sa fac vaccinul?

| OoBunnyoO a răspuns (pentru Valenziana):

Este destul de greu sa iti dai seama cine are si cine nu este purtator de HPV. Si sa iei fiecare partener la doctor inainte sa aveti contact sexual este un pic exagerat. Insa in cazul de fata prezervativul este optiunea cea mai sigura. Te protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala si scade considerabil riscul de a contacta HPV. Sansele de a contacta virusul chiar si folosind prezervativ sunt mai mari in cazul acestui virus comparativ cu alte boli, pentru ca se poate lua prin orice portiune a pielii care nu este acoperita de prezervativ si se atinge in timpul contactului sexual.

Insa folosirea prezervativului, un partener stabil si controlul regulat la medicul ginecolog sunt solutia in acest caz. Sunt multe femei care au HPV, dar prin controlul regulat, este foarte usor de descoperit virusul sau chiar cancerul (in cazurile mai grave) in perioada incipienta, ceea ce face tratemantul si rata de succes a tratamentului mult mai mare.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Cine vinde vaccinuri o face in primul rand ca sa faca bani.
Au fost destule cazuri in care unele case farmaceutice au mituit oameni politici, medici, directori de ziare ca sa-si vanda vaccinurile.
Am doi prieteni de familie medici care nu si-au vaccinat copiii.

https://www.youtube.com/watch?v=2qg0K4CvNCg&feature=youtu.be