Stai liniștit,nu o sa pățești nimic.
Atât timp cât ai dezinfectat rana și așa mica, șansele de infecție sunt extrem de mici.
Mai rău era daca te tăiai mult mai grav, atunci ar fi existat un risc mai mare.
Eu am calcat pe un cui ruginit și a intrat doar puțin în picior, am dezinfectat zona și până în prezent nu am nimic, la mai bine de 4 luni
Daca te-ai tăiat cu ceva ruginit fugi la urgenta sa faci vaccin antitetanos că nu e joaca, e extrem de periculos! Cheamă salvarea acum sau urca-te într-un taxi și mergi la urgenta!
"Ce se întâmplă dacă faci tetanos?
Tetanosul este o infectie grava cauzata de bacteria Clostridium tetani. Aceasta bacterie produce o toxina care afecteaza creierul si sistemul nervos, provocand tetanos si ducand la rigiditate musculara si alte semne si simptome specifice."
Citind asta, mi-as face vaccin.
Totusi, e o bacterie anaeroba, traieste doar in absenta oxigenului.
Acum, tu stii cel mai bine conditiile.
Am vorbit cu parintii mei ( nu sunt acasa momentat) si am toate vaccinurile facut
Vaccinul antitetanos face parte din schema obligatorie de vaccinare pentru copii.
Bine atunci, esti in siguranta!
Daca se umfla degetul si te doare inseamna ca s-a infectat si trebuie sa mergi sa faci un antitetanos.
Ruleta aia a stat pe afara pe pamant pe langa animale? Daca nu, o sa fii ok. Daca da, du-te de urgent la spital.
Tetanosul nu se face de la rugina..in ciuda a ce crede lumea, ci de la o bacterie. Daca ruelta aia a ruginit intr-un sertar nu in gradina o sa fii ok.
Anti tetanosul il faci imediat dupa ce un obiect strain murdar/ruginit ti-a perforat pielea. Ala nu se face decat in aceste cazuri. Ce ai facut tu obligatoriu prin scoli sau la medicul de familie e doar un vaccin antiviral/gripal.