anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut stiu ca intrebarea e chiar idioata dar nu am dormit de 20 si ceva de ore exista unele riscuri sau ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Privarea de somn este periculoasa, dar 20 de ore nu este mult. Eu am un "record" de 40-42 de ore nedormite si cunosc pe altii care au si 70 de ore. Dar dusa la extrem, poate sa fie mortala.
Persoanele care dorm zilnic 5 ore sau mai putin, au un risc de infarct de 3 ori mai mare decat persoanele care dorm 6-7 ore.

| JokerV a răspuns (pentru Zenithf):

Woho tata oricum pe la 6-7 ma culc

5 răspunsuri:
| ovidius a răspuns:

EXISTĂ.
Lipsa de somn pe perioadă îndelungată poate dăuna organismului, în special sistemului neuronal.
După zeci de ore de nesomn creierul oricum dă shut down şi te trimite la somn. Aşa, ca măsură de protecţie.
Însă nu te baza pe asta: nu toate creierele pot funcţiona aşa...

| LucianStroe a răspuns:

Eu luni m-am sculat in jur de ora 8 dimineata si apoi am lucrat de noapte si m-am culcat abia marti pe la 13, deci dupa 29 de ore.

Ce riscuri sa fie in afara de oboseala?

| davidutz7 a răspuns:

Pai,daca e doar odata, nu sunt riscuri semnificative, dar nu e bine sa faci ceva ce poate provoca un accident (sa conduci masina, de exemplu).

| radumarius0401 a răspuns:

Salut!
pai. depinde, daca iti place sa ai o viata asa de "puternica" sa nu dormi dar sa faci de toate e bine, dar" atunci cand o sa faci o dezhidratare, sau o sa lesini. sa stii de la ce e... de la 20 de ore n-are nimic. dar daca ajungi sa dormi 3 ore la 2 zile de munca sau altceva. e grav.