Si eu am avut acum cateva zile si credeama trebuie sa scapi cat mai repede...nu trebuie sa iesi deloc din casa afara nici daca ti-ai disparut timp de 2 saptamani dar du-te si la doctor bafta
Bună! Ganglionii limfatici sunt așezați în număr mare exact acolo unde spui tu că s-au umflat și te doare. Ei produc globule albe și anticorpi, care luptă cu microbii ce au produs boala, rubeola în acest caz. S-au umflat pentru că sunt la maximum de activitate, așa că apărătorii corpului tău sunt mai mulți, deci nu fii îngrijorat. Lasă-i în pace și consultă numai medicul. Sfaturile de pe net în ceea ce privește sănătatea pot fi și bune, dar pot să și facă mult rău. Ascultă numai de medic.
Până te faci bine, intră pe http://lecturirecenzate.ro/, http://lecturi-scolare.blogspot.com/ și http://zinnaida.ro/. Te vor ajuta să mai uiți de boală și îți vor fi de folos la școală. Sănătate!
* Esti contagios cu circa 7 zile inainte de eruptie si 5 zile dupa eruptie. Dupa infectie ramane o imunitate de lunga durata. Exista posibilitatea de reinfectie, la persoane care au o imunitate scazuta.
** Incubatia - (perioada de cand s-a produs contactul infectant si pana cand apar primele semne clinice), variaza intre 14 si 21 zile (cu o medie de 17-28 zile). In primele 2-4 zile apare febra moderata, catar nazal (cu secretii apoase), ochi rosii, usor injectati, dureri in gat, dureri de cap, stare generala caracterizata prin indispozitie, usoara inapetenta.
Dupa acesta perioada, apar ganglionii din zona occipitala, zona cefei, zona laterale a gatului, axilari (sub brat), si inghinali (baza coapsei).
Ganglionii sunt duri la palpare, sensibili (durerosi). Apar cu o saptamana inainte de eruptie si persista uneori chair si 6 saptamani, fiind cunoscut ca "sunt primul si ultimul semn al rubeolei".
Eruptia - este reprezentata de pete roz-rosiatice, nu foarte intens colorate, cu aspect catifelat, ovale sau rotunde cu zone de piele curata intre ele, de dimensiuni diferite, care apar inital, dupa ureche si pe frunte. Eruptia se intinde foarte repede, inspre torace si apoi inspre membre. Eruptia poate dura cateva ore sau 2-3 zile"vine si pleaca". Spre deosebire de alte boli eruptive, rubeola nu lasa urme, eventual o coloratie palid-bruna, cu caracter trecator. Adultul prezinta o eruptie mai intensa si stare generala mai alterata decat copilul. Pot aparea dureri articulare si chiar tumefierea (umflarea discreta) articulatiilor.
Este foarte important, ca pacientul sa se prezinte rapid la medic, pentru a fi diagnosticat si izolat. Complicatiile bolii includ afectari ale articulatiilor, purpura (eruptie de tip petesial) dar si afectarea severa a sistemului nervos central-encefalita, cu sechele severe pe toata viata. [ sursa: dr. Herdea Valeria]
Vezi si alte amanunte aici : http://www.sfatulmedicului.ro/......german_652
1 la mana se numeste rujeola
2 la mana ia o perie de sarma si scarpinate cu ea)