| PuFiLiCi98 a întrebat:

Salut, sunt baiat, 16 ani si am acnee severa. Cum pot regla dezechilibrarile hormonale? Funda, multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| doctoressa a răspuns:

Tratamentul acneei este unul indelungat. Progresele pot aparea chiar si dupa 8 saptamani de la initierea lui. De obicei, acneea se agraveaza inaintea ameliorarii - chiar si in timpul tratamentului. Din fericire, tratamentul este de cele mai multe ori eficient. Spalarea blanda cu sapunuri sau produse eliberate fara prescriptie medicala, cum ar fi lotiunile pe baza de peroxid de benzoil, controleaza si previn aparitia leziunilor in cazurile de acnee usoara. In cazul in care acestea nu sunt eficiente, trebuie consultat un medic dermatolog, care va prescrie anumite creme si lotiuni. Acestea pot contine antibiotice sau alte medicamente. http://www.i-medic.ro/boli/acneea

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU vă mai „tratați după ureche", așa cum ați auzit de la unul sau altul ( ori ai citit pe diverse site-uri )!

Chiar dacă e vorba de "o simplă cremă pentru coşuri", este NECESAR să-ți fie prescrisă de MEDIC și să fie adecvată afecțiunii pe care o ai!

NU te ajută cu nimic dacă încerci vreo 4-5 creme și NU obți nici un efect pozitiv!


TREBUIE identificat tipul de acnee și cauza acesteia - vezi detalii la linkul :
http://www.tratament-acnee.ro/ce-este-acneea/4-11/tipuri-de-acnee.html

http://pasagera.ro/tipuri-de-acnee.html

http://www.spitalulcolentina.ro/......Derma8.pdf

http://dermatocosmetologie.blogspot.ro/......acnee.html

Pentru a determina cauzele care o produc sunt NECESARE diverse analize/investigații de laborator și consult de specialitate - vezi detalii la linkul :
http://healthy.kudika.ro/......itate.html

Poate fi vorba chiar de o INFECȚIE cu stafilococ auriu, care este destul de GRAVĂ și greu de tratat - vezi detalii la linkul :
http://www.cugetliber.ro/......uriu-62077


SPER că, după ce vei citi informațiile de la linkurile anterioare, vei MERGE la medic pentru analize/investigații suplimentare și pentru tratamentul adecvat!

Nu te mai lua după diverse „indicații" date de copilași de 12-18 anișori ( majoritari pe acest site )!



Totuşi, dacă vrei NEAPĂRAT să încerci diverse remedii naturiste - vezi detalii la linkul :
http://www.altamedicina.com/acneea-remedii-naturale/

http://acnee.info/

http://healthy.kudika.ro/......cneei.html

http://www.divahair.ro/......_naturiste

http://life.hotnews.ro/......-curat.htm

http://www.sfatulmedicului.ro/Acneea/tratament-naturist-pentru-acnee_1427

http://www.eva.ro/......40797.html

http://www.one.ro/......i-10115548

http://www.flu.ro/......osuri.html

http://www.perfecte.ro/diet-health/4-remedii-naturiste-pentru-acnee.html


Toate cele bune.

Răspuns utilizator avertizat
| Ronnie35 a răspuns:

Mibazon e solutia. Cauta acest unguent la farmacia veterinara. Nu e o gluma! Chiar stiu persoane care s-au dat cu acest unguent timp de cateva zile, seara si acum nu mai au nicio problema. Alta solutie ar fi Fluocinonide, alt unguent, dar din cate stiu are un antibiotic cam periculos. In concluzie, zic sa incerci Mibazon. Sper ca te-am ajutat! Si bafta!

| Ronnie35 a răspuns (pentru Ronnie35):

Fluocinolone, nu Fluocinonide, sorry.

| jake2 a răspuns:

Termenul de hormon desemneaza acele substante sintetizate in organism care au proprietetea de a stimula sau excita diferite organe, tesuturi sau procese biochimice si fiziologice. Hormonii sunt elibertati in fluxul sanguin de glande specializate, numite "glande endocrine". Totalitatea acestor glande alcatuieste sistemul hormonal al fiecarui organism.

Sistemul hormonal se afla intr-o stransa interdependenta cu sistemele nervos si imunitar. Dereglarea oricaruia dintre ele atrage dupa sine dezechilibrarea celorlalte doua.

Un sistem hormonal dezechilibrat pe termen mediu si lung poate duce la dereglari severe in corp si la alterarea profunda a starii de sanatate.
Hormonii joaca un rol foarte important in mentinerea sanatatii organismului oricarei femei. Cand exista fluctuatii ale nivelului de hormoni sunt afectate starea de spirit, dorinta sexuala, fertilitatea si ovulatia. Cu alte cuvinte, dezechilibrul hormonal influenteaza negativ aparatul reproducator, justificandu-se astfel comportamentul femeilor in anumite perioade.

In fiecare luna se produc hormoni caracteristici sexului feminin - estrogen si progesteron; atunci cand valorile acestora nu sunt echilibrate, sanatatea poate avea de suferit.

Hormonul de eliberare a gonadotropinelor (GnRh) influenteaza functionalitatea hipotalamusului, glandei pituitare si functia ovarelor, trompei uterine si uterului. Deficitul de estrogeni poate declansa menopauza si simptomele specifice acesteia.

Functionarea normala a glandelor si productia de hormoni sunt influentate de diversi factori: alimentatie, stilul de viata, activitatea fizica, stresul, emotiile, varsta si ovulatia.

| Olaru_Camelia_2000 a răspuns:

Buna! Pentru a-ti regla organismul trebuie sa renunti o perioada mai mare de timp la sucuri, dulciuri si alte alimente de genul asta. Vei vedea ca iti va disparea acneea in scurt timp.