| cazaku96 a întrebat:

Salut sunt baiat am 17 ani si simt un nodul ca o piatra sub sanul drept si cand il apas ma inteapa putin.din ce cauza ar fi am citit si m-am documentat si cauza ar fi ca e dereglari hormonale produse de maturitate. insa la 17 ani mi se pare trecuta perioada de pubertate. ce poate fi.?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Eu sunt fata si am aceeasi problema(am 21 de ani)
Iti recomand o ecografie(desigur daca medicul la consult crede ca este necesar alt tip de analiza-atunci trebuie sa-i urmezi sfatul!)insa ecografia nu te expune la radiatii asfel nu creste riscul de pericole suplimentare!
Si baietii pot avea noduli(am citit si am vb cu persoane in aceeasi situatie)-insa nu trebuie sa te ingrijorezi-nu toti nodullii sunt cancerosi(doar aprox 20% din pers depistate cu noduli-in plus cu cat e depistat mai la timp cu atat poate fi tratat mai rapid)!
Succes! happy