1. Nu o sa poti creste atat de mult in doua luni, dar poti creste 5-6 cmn daca faci sport. NU stiu unde ai auzit ca sportul nu ajuta la dezvoltarea armonioasa, dar este o prostie. Alege un sport adecvat, ca de exemplu inotul (Practicat in fiecare zi cate doua ore te va ajuta sa cresti frumos si sa si slabesti), voleiul, handbalul, baschetul (te vor ajuta sa cresti in inaltime si sa iti dezvolti musculatura), alergarea (te va ajuta sa slabesti si sa cresti in inaltime). Evita sala, trasul de fiare.
2. Renunta complet la dulciuri, sucuri, etc, mananca la desret doar cantitati mici de fructe de sezon din piata (de exemplu, acum, 4 capsuni sau 8 cirese). NU manca paine, poti manca o felie la micul dejun, dar niciodata la celelalte mese. Redu la jumatate cantitatea de orez, paste si cartofi pe care o mananci la o masa si nu manca mai mult de o portie pe zi. Mananca lactate degresate si numai carne slaba, fiarta sau inabusita in cuptor. nu adauga ulei in mancare (la o salata mare poti pune o lingura de ulei, dar la gatit nu adauga nici un fel de ulei). NU te infometa, mananca 5 mese pe zi, dar la fiecare masa mananca jumatate din ce obisnuiai sa mananci.
De exemplu: la micul dejun o felie de paine cu o cana de lapte degresat si o bucata de carne fiarta sau la cuptor (nu mezeluri), bucata cat podul palmei tale. La gustare cateva fructe sau legume. La pranz o ciorba (dar jumatate de portie), o mancarica cu carne si legume (cu putin cartof si fara ulei) si o salata mare. La urmatoara gustare un iaurt degresat sau niste breanzica de vaci slaba. La cina o bucata de carne slaba sau peste cat podul palmei cu o salata mare si cateva fructe.
Scuze pentru exprimare voiam sa zic ca sportul nu ma inalta si ma ajuta la o dezvoltare armonioasa
Ba te inalta, cu inot poti creste foarte mult
Uite niste trucuri:
Bea multa apa, cafea(cofeina ajuta la slăbit dar nu sunt 100% sigura), ceai verde(poate fi făcut in casa), mâncare picanta, o bucata de ciocolata neagra înainte de masa, fa si sport dar începe cu exerciții ușoare, nu poți sa mănânci prăjeli, evita cat poți cartofii si făinoasele si evident fara dulciuri sucuri acidulate
Sper ca te ajuta cu ceva
Multumesc pentru raspuns.Cafea oricum nu vreau sa beau deoarece nu-mi place, dar ceaiul este foarte bun deci o sa-l incerc.Si ca sport m-am gandit la inot si mersul cu bicicleta(cat si cu cea normala si cea de la sala).De dulciuri, sucuri, prajelii vreau uit complet ca exista chiar daca o sa le vad zilnic la prietenii o sa ma abtin, deci cade sa mananc ciocolata neagra, dar pot incerca ceaiuri amare.
Uite niste trucuri:
Bea multa apa, cafea(cofeina ajuta la slăbit), ceai verde(poate fi făcut in casa), mâncare picanta, o bucata de ciocolata neagra înainte de fiecare masa, fa si sport dar începe cu exerciții ușoare, evita cat poți prăjelile, cartofii si fainoasele evident fara dulciuri sucuri acidulate (mănâncă mâncare coapta sau fiarta)
Sper ca te ajuta cu ceva
Am uitat sa mai zic ceva.Eu zilnic consum cam 0.5l de apa daca nu si mai putin