Te duci la medicul psihiatru, ii spui, si el daca considera iti va da tratament, pare a fi TOC, iar asta se trateaza, evident medicul va decide, alta solutie nu este. Tot medicu decide daca sa te duci la psiholog sau nu, caci invers nu merge, psihologu nu are treaba cu medicina dar multi se baga ca fraierii in asta si nu trimite omu la medic daca e cazul, treaba se agraveaza si nu e bine. Spune la parinti cum sa nu spui? Vrei sa se agraveze? De urgenta spune sa-ti faca programare la privat la un medic psihiatru, sau daca nu, trimitere de la medicu de fam. Cu cat stai mai mult, cu atata se poate agrava sau croniciza chiar daca nu se agraveaza, si devine mai greu de tratat! Ce, e o rusine sa ai o problema de sanatate?! De unde si pana unde? Du-te si revino cu vesti, baga link-ul la bookmarks, eu cel putin sunt aici mereu, vad cand ai scris.
De agravat, nu cred ca se agravează. Sunt în situația asta de vreo 3 ani și problema asta "se activează" doar în momentele pe care le am menționat mai sus. O sa încerc sa vorbesc cu ai mei și sper sa vad și un medic psihiatru curând. Mersi de răspuns.
Nu se agravează dar va continua sa ti tulbure viata dacă nu te tratezi.
Nu crezi ca se agraveaza, la unii 1-2 ani e la fel o boala psihica, apoi BUM, pica mai tare, ramane asa iar un timp, iar bum dupa un timp. Bine, e posibil sa nu se agraveze, insa si cum este se cronicizeaza.
Toc ul sau ocd ul sunt manifestări ale anxietatii.
Tu esti anxios si f emotiv.
Trebuie să te vadă un psihiatru pentru diagnostic. Exista tratamente care te vor ajuta sa ti controlezi emoțiile. Pastilele reduc anxietatea, de aceea se numesc "antistres" fiindca alunga stresul iar ritualul nu va mai avea loc.
anoooonimm77 întreabă: