| Valenziana a întrebat:

Sunt clasa a 8-a si marti fac ceva vaccin. Inafara de faptul ca imi este putin teama de ace, datorita unor "cosmaruri" de cand eram mica, dar peste care pot trece, mai si o alta teama: am vazut multe cazuri la tv cum multi copii au ramas paralizati sau au facut probleme in urma unui vaccin si mi-e teama de asta. Nici nu stiu sigur cat de curat este cabinetul scolii, in plus cred ca sunt putin racita, dar asta imi va confirma sau infirma medicul. Credeti ca este mai bine sa dau vaccinul la medicul meu de familie sau sa il fac la scoala? Tin sa mentionez ca atunci cand eram mica si trebuia sa fac vaccinuri, doctorita mea nu se grabea sa ia orice vaccin, astepta pana apareau vaccinuri "mai bune" din Franta, deci pot spune ca am incredere in ea, mai multa decat in asistenta de la scoala

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chestia cu paralizia...in majoritatea cazurilor se intampla deoarece asistentele nu schimba acele de la un pacient la altul. Sunt convinsa ca nu o sa ai problema asta cu asistentele scolii. Fa vaccinul. Te va ajuta sa faci fata racelilor si cand altii vor sta in pat cu temperatura si altele alea tu vei putea iesi afara sa te distrezi. Nu iti fie frica vei avea doar de castigat daca il faci. Nu te uita la ac si gandeste-te la altceva in timpul ala. Bafta! Fi curajoasa! Esti o domnisoara mare! :* :* te pup

| Moryami a răspuns:

Eu iti propun mai bine sa NU faci vaccin deloc pentru ca sunt foarte periculoase. In loc sa te apere de acea boala, in timp o sa o faci. Le spui alora ca pe tine nu te lasa mama si tata sa faci. Daca te obliga ( desi nu au dreptul acesta, deoarece traim intr-o tara libera ), refuzi si le spui sa vorbeasca cu parintii tai.

| Valenziana explică (pentru Moryami):

Asistenta scolii spunea ca e obligatoriu, ca nu avem cum sa-l refuzam. oricum eu nu il voi face marti pentru ca sunt racita dar vreau sa stiu un lucru.

| Moryami a răspuns (pentru Valenziana):

Nu poate fi obigatoriu, nimic nu e obligatoriu, nimeni nu te poate obliga. Le ceri să vorbească cu părinţii tăi. Dacă insistă, fugi de acolo.
E un sfat pentru sănătatea ta. Tu faci cum vrei, e alegerea ta dacă vrei să îl faci sau nu. Dar să ştii că mereu este un risc.

| cocolate a răspuns:

Am facut si eu vaccin si nu doare mai deloc.am si eu in clasa o fata care a inceput sa tremure de frica, dar dupa ce a facut si-a dat seama ca nu doare deloc, dar daca tu ai incredere in medicul tau de familie atunci du-te la el.

| Valenziana explică (pentru cocolate):

Stii, depinde si de medic, daca doare sau, depinde de "mana" lui, si pot spune ca cea de la noi nu e interesata mai deloc. Atat timp cat cineva are nevoie de ajutor si iti raspunde ca ea nu se ocupa cu asa ceva...

| annakiss a răspuns:

Pai sa iti spun povestea mea. Eu nu am facut vaccin nici la scoala, nici la medicul de familie. De ce? Bunica mea imi face toate vaccinurile, de cand eram mica se intampla asta.dar daca ar fi sa aleg intr-o asistenta care lucreaza la scoala si medicul de familie in care am incredere, cu siguranta as alege medicul. Bafta.

| diana_2273 a răspuns:

Am același problema! a venit astăzi asistenta neanuntat. Si a ținut copii cu forța in scaune sa fac vaccinurile ..eu iau antibiotice si am scăpat deși a zis ca nu are importantă ca daca luam antibiotice stateam acasă... vreau sa știu cum sa îl refuz...nu pot intra la liceu fara el? si sunt foarte multe controverse pe tema lui. păreri pro si contra... daca părinții nu sunt de acord cu el(esti norocoasa, mama ma obliga) nu îl faci si gata! dar e voie sa îl faci la medicul de familie? sti sigur? te rog, hai sa facem schimb de informații happy

| Valenziana explică (pentru diana_2273):

Nu stiu, asistenta a venit si a spus ca nu putem refuza, ca e obligatoriu, iar luni ma duc la doctorita ema sa vad ce spune, daca tot e obligatoriu.

| Moryami a răspuns (pentru diana_2273):

Nimeni nu are dreptul să te oblige! Trăim într-o ţară liberă! Refuzi şi le ceri să vorbească cu părinţii tăi.