Cum adica nu fibra? Masa musculara este alcatuita din fibre musculare. Cand cresti in masa musculara, de fapt iti maresti dimensiunea fibrelor musculare.
Du-te la sala, altceva nu ai ce face. Antreneaza-ti bratele de 2 ori pe saptamana daca spui ca asta e punctul tau slab. Pe langa antrenament ai nevoie si de o alimentatie corespunzatoare. Mananca mult, fii in surplus calorc, de asemenea, consuma si multe proteine 1, 8-2g proteine per kg corp. Pe langa toate astea ai nevoie si de odihna, dormi 8 ore zilnic. Fii perseverent, nu vei creste peste noapte.
Am masurat eu gresit, am 1, 79 (si 17 ani daca conteaza).
Ai reusit sa-ti formezi corpul? In locul salei,exista exercitii ce le pot face acasa? Legat de alimentatie, m-ai bagat in ceata.
Legat de fibra... am auzit ca fibra reprezinta duritatea tesutului, iar masa musculara cantitatea de tesut. Pe moment, vreau cantitate de tesut. Multumesc de raspuns apropo, nu ma asteptam la unul la 3 dimineata.
Da, am reusit, am pus multe kg in primul an, apoi mai greu. Pe cantar nu prea am crescut in ultimul timp, dar progresul este vizibi. Am avut si perioade in care nu am putut fi in surplus caloric si am slabit, mi-am mentinut procentajul de grasime corporala constant, ceea ce e bine, odata ce pui masa musculara pui si putina grasime, daca nu stii cand sa te opresti vei ajunge sa ai mult mai multa grasime si va fi greu s-o dai jos si sa te mentii. (odata ce te ingrasi se vor forma noi celule de grasime, iar acestea vor ramane acolo chiar daca slabesti, ele doar se golesc, de aceea e bine sa nu te ingrasi prea tare).
Legat de alimentatie: mananci mai mult si mai bogat in proteine (carne, oua, branza, lapte, iaurt, arahide, nuci, cereale, fasole etc.)
PS: Ce stii tu legat de fibra este gresit.
De fapt multi cand zic "masa musculara" se refera la masa (fibre) + grasime. Iar ce spui tu, "duritatea", e data de lipsa grasimii. Daca ajungi la un procent de grasime foarte mic, evident ca si "duritatea" o sa fie maxima.
Cate mese ai pe zi acum? Cate fripturi bagi pe zi? Dar cate portii de orez/cartofi?