| red006 a întrebat:

sunt fata, am 15 ani, inaltimea de 168 cm si greutatea de 53 kg.Stiu ca nu sunt grasa, insa as mai vrea sa slabesc vreo 3 kg, mai ales de la picioare pentru ca am coapsele destul de dezvoltate (circumferinta 50 cm).Ma ajuta in acest caz o alimentatie sanatoasa+sport (alergat cel putin o ora in fiecare zii)+cel putin 2 l de lichide in fiecare zii+ nemancatul dupa ora 18? Tin sa precizez ca nu vreau sa pun masa musculara, ci doar sa dau jos grasimea si eventual dupa aceea sa-mi intaresc musculatura.Si cam in cat timp voi vedea rezultatele?
Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Ai greutate NORMALĂ; iar greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 60 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Deci, ai chiar cu 7 kg mai puţin decât greutatea IDEALĂ, aşa că, NU mai trebuie să slăbeşti DELOC!

Oricum, "metoda" menţionată de tine ar trebui să te ajute.

Totuşi, dacă vrei să "slăbeşti" la picioare, atunci TREBUIE să alergi mai mult - cel puţin 2 ore/zi!

Rezultatele le vei vedea după cel puţin o lună...

Toate cele bune.

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!

Important! Nu este cazul să ţii diete deoarece pot avea efecte nedorite. De exemplu dacă acum slăbeşti 10 kilograme şi începi să mănânci din nou, vei pune înapoi 15 kilograme. Nu trebuie să te înfometezi. Este bine să slăbeşti câte puţin dar sigur.

Să vorbim în primul rând de alimentaţie.
Trebuie să ai un stil de viaţă sănătos.
Încearcă să nu consumi grăsimi, prăjeli, dulciuri, pâine şi băuturi acidulate.
Mănâncă carne de pui fiartă sau la grătar, salată, iaurt degresat, Bake Rolls, multe fructe şi multe legume.
Dacă îţi este poftă de ceva dulce, nu mânca prăjituri şi ciocolată. Mănâncă iaurturi Jogobella deoarece sunt sărace în calorii, batoane Fitness, biscuiţi Belvita sau fructe.
Încearcă să nu iei mese la ore târzii.

Sportul are un rol important, de asemenea. Dacă ai posibilitate înscrie-te la sală la Aerobic sau la aparate.
Poţi alerga seara sau poţi face acasă abdomene, genoflexiuni, flotări, etc.
Caută pe Youtube filmuleţe cu exerciţii pentru anumite părţi ale corpului. Găseşti de orice fel.

Mult succes!

| Talida_Biris_1994 a răspuns:

Poti slabi in fiecare saptamana un kg, deci le poti da cele 3 kg in 3 saptamani prin a manca sanatos fara fainoase doar proteine, legume si fructe si sa consumi 1200 kcal/zi. Pentru a arde grasimile fa pe zi o ora sport de preferabil exercitii cardio, alergat, inot.