| NekoLoriichan3 a întrebat:

Sunt fată, am 17 ani și vreau să țin dieta disociată de 7 zile(doar atat big grin happy.
mi-o recomandați? daca,după dietă,mănanc sănătos, apare efectul yoyo sau nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Cleona a răspuns:

Salutare!
În primul rând, să știi că detaliile nu sunt suficiente; nu e îndeajuns vârsta, ci contează și înălțimea și greutatea actuală.
În al doilea rând, sper că nu dorești să urmezi acest tip de dietă pentru câte kilograme promite să te scape. Oamenii din zilele noastre încă nu îneleg că organismul lor este diferit față de al altora, deci o dietă poate da un rezultat satisfăcător asupra unei persoane, când asupra alteia va avea un efect minim sau inexistent și pot apărea probleme de malnutriție apoi!
Inteligent/a a fost odată persoana ce-a zis că nu există dietă potrivită, ci stil de viață sănătos.
Ști că la 17 ani ești încă în procesul de dezvoltare al corpului, nu?
De asta am și spus că detaliile nu erau suficiente, căci mi-aș fi dat seama dacă ai doar niște kilograme în plus sau e vorba de obezitate. În ambele cazuri cel mai bine e să iei sfaturile unui nutriționist. El știe cel mai bine.
Ști și că, înainte de a începe un regim, trebuie să-ți faci niște analize, să vezi dacă ești sănătos și corpul tău e capabil să reziste schimbării. Nu-mi place cuvântul "dietă"; mi se pare mai util "regim de detoxifiere". Ei bine, această detoxifiere trebuie luată în trepte, nu... în șapte zile cum ai spus tu. Știu că există o dietă disociată de nouăzeci de zile, dar nici aceea nu e potrivită. Sunt drastice, chiar dacă nu te înfometează. Îți impun restricții(azi mănânci ceva, mâine altceva, dar n-ai voie să consumi alimentul x deloc, alimentul y ocazional etc.), ce de multe ori au ca efect abandonarea dietei de către persoana respectivă.
Dacă vrei doar să scapi de unele kilograme deranjante în plus, poți practica sport și crede-mă că toată lumea ar fi de acord! Poți renunța la alimentele cu un număr mare de carbohidrați, la conservanți, reduci numărul de zaharuri din regim, bei mai multă apă etc.
Vine vara și piețele sunt pline de diverse sortimente de legume și fructe proaspete!
Apropo, că și uitasem, am văzut c-ai menționat și de efectul yoyo(nu pot scrie cu cratimă din cauza corecției automate). Metabolismul nostru are un fel de "memorie", deci după o dietă scurtă(o săptămână-două), e normal să se-ntoarcă la greutatea inițială. De aceea ți-am zis de stilul de viață sănătos.
Nu mai pierde vremea pe site-uri cu diete ce promit multe, dar fac puține și mai mult rău! Cel mai important, nu te înfometa. Nu uita că ești în creștere!
Este ceva de apreciat să vezi că o persoană ca tine își pune în gând să scape de câteva kilograme în plus și pentru aceasta apelează la sfatul unui medic, să ști.
Deci, în concluzie, nu. Eu nu-ți recomant o așa dietă. Ai răbdare și nu-ți maltrata organismul.
Dacă mai ai vreo întrebare, sunt aici.
Multă sănătate și înțelegere!

0 răspunsuri: